Întîlnire cu Bogdan Suceavă, la Timişoara

mai 23rd, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 24 mai 2019, Bogdan Suceavă va fi prezent la Timişoara pentru promovarea celor mai recente romane ale sale, ”Avalon. Secretele emigranţilor fericiţi” (Polirom, 2018) şi ”Vincent nemuritorul” (ediţia a II-a, Polirom, 2019), ambele apărute în colecţia „Fiction Ltd.” şi în format digital.

Vineri, 24 mai

  • ora 12.00, Atelier de lectură şi dezbatere pornind de la romanele Vincent nemuritorul şi Avalon. Secretele emigranţilor fericiţi la Colegiul Naţional Pedagogic „Carmen Sylva” (Bvd Constantin Diaconovici Loga 45, Timişoara)

Va modera: prof. Elena-Ligia Jebelean

 

  • ora 18.00, Discuţie despre romanele Vincent nemuritorul şi Avalon. Secretele emigranţilor fericiţi la Librăria „La Două Bufniţe” (Piaţa Unirii 11, Timişoara)

Vor vorbi, alături de autor: Robert Șerban, Mircea Pricăjan

 

Vincent nemuritorul

 

În anul 2036, nimeni nu se mai întreabă ce se întîmplă după moarte, pentru că nu mai există moarte, cel puţin nu în sensul de odinioară al cuvîntului. Trecerea în nefiinţă înseamnă transferul intelectului pe dispozitive de stocare performante, cu garanţie de cel puţin opt sute de mii de ani. Vincent, suferind de o boală terminală, are o alegere de făcut. Dacă urmează procedura de transfer, ştie că nu se va mai putea plimba, nu va mai putea simţi aroma parfumurilor şi nu îşi va mai putea îmbrăţişa soţia sau copilul niciodată. Mai multe detalii, aici.

 

 

 

Avalon. Secretele emigranţilor fericiţi

 

În august 1996, un tînăr matematician român aşteaptă pe aeroportul din Otopeni să înceapă lunga călătorie spre o nouă viaţă. A fost admis la doctorat la Michigan State University, unde urmează să lucreze cu unul dintre cei mai buni geometri din lume, după care se va întoarce în România şi va încerca să profite de avantajul experienţei sale. Acesta e planul, dar, cum se întîmplă de multe ori, viaţa lui îşi va schimba cursul pe nesimţite. Mai multe detalii, aici.

 

Bogdan Suceavă, născut la 27 septembrie 1969, la Curtea de Argeş. Studii în matematică la Universitatea din Bucureşti şi la Michigan State University. Din august 2002, profesor în Departamentul de Matematică de la California State University, Fullerton, SUA. Mai multe detalii, aici.

 

Număr de vizualizări :593


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro