Festivalul Internațional „Primavara Europeană a Poeților”, ediția a IX-a

mai 3rd, 2019 | By | Category: Eveniment

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău participă în calitate de coorganizator la Festival Internațional „Primavara Europeană a Poeților”, organizat, în perioada 07-09 mai 2019, de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova. ICR Chișinau sprijină participarea  în cadrul manifestărilor a  următorilor invitați : Magda Cârneci, Linda Maria Baros Valeriu Stancu, Daniel Corbu, Mircea Dan Duță, Stere Bucovală, Eugen Suciu (România), Christian W. Schenk (Germania).

Programul manifestărilor va debuta marți, 7 mai, începând cu ora 10.00, cu depunerea de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române. Deschiderea Festivalului va continua  la sediul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, unde Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii, îi va prezenta pe invitații la ediția din acest an. Punctul de interes al zilei va fi simpozionul „Dialoguri europene: poeți și traducători”, de la orele 17.30.

Ziua de miercuri, 8 mai, se va deschide, în jurul orei 11.00,  printr-un „desant poetic” în licee și facultăți din Chișinău. În aceeași zi, la orele 16.00, va avea loc lansarea colecțiilor de poezie „Primăvara poeților” și „Cartea Poeziei” (Editura „Arc”). Ziua se va încheia cu un „podium poetic” (I) – recital susținut de participanții la festival.

Joi, 9 mai, de la ora 17.00, se va desfășura al doilea podium poetic la sediul Uniunii Scriitorilor din Moldova. La finalul zilei, vor fi decernate premiile Festivalului Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a IX-a.

La această ediție a Festivalului vor participa poeți și traducători din Franța, Belgia, Israel, România, Rusia, Azerbaijan.

Număr de vizualizări :643


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro