Defileu de modă la Madrid – ”Hecho en Eu-ropa”

mai 13th, 2019 | By | Category: Postcard

Reprezentanța de la Madrid a Institutului Cultural Român, sub egida Ambasadei României în Regatul Spaniei, sprijină participarea în acest an a Universităţii de Artă Bucureşti la concursul de creaţie vestimentară ”Hecho en Eu-ropa”, un proiect integrat în Sezonul cultural 2019 al Institutului francez din Spania intitulat: Nosotros, Europa – Nous autres, l’Europe! (Noi, Europa!). Această iniţiativă constă într-un concurs internaţional de modă, la care participă unităţi de învăţământ de profil din 5 țări europene – Spania (ArteDiez), Portugalia (Escola de moda de Lisboa), Italia (Instituto Istruzione Superiore Gregorio da Catino), România (Universitatea de Artă Bucureşti) și Franța (Casa93), cu scopul de a evidenția creația și bogăția culturală a Europei, precum și de a facilita dialogul intercultural. ”Hecho in Eu-ropa” (“Produs în Europa”) este un concurs la care s-au înscris mai mult de 80 de studenţi, din cele 5 unităţi de învăţământ. Concursul va culmina cu un defileu de modă al echipelor câştigătoare, care va avea loc la reşedinţa ambasadorului Franţei la Madrid în data de 21 iunie 2019. În urma parcurgerii primei etape de prezentare a modelelor, juriul internaţional a selectat din partea Universităţii de Artă Bucureşti echipa RO-MARE NOSTRUM-1, formată din următorii studenţi: Baciu Raluca Mihaela, Mîrlogeanu Denisa Mihaela, Grindei Denisa Elena, Miu Mirela Beatrice, avându-l ca profesor coordonator pe doamna Alina Gurguță.

“Proiectul Universitații Naționale de Arte din București, „Mare Nostrum”, accentuază  importanța și frumusețea apelor albastre ale Mării Mediterane care unesc vizual și cultural  vaste teritorii, apropiind oamenii. Caracteristica acestui spațiu, direct sau indirect legat de Marea Mediterană, constă tocmai în păstrarea și perpetuarea referințelor culturale specifice fiecărui neam. Fiecare nație are propriile sale rădăcini, dar toate împărtășesc aceleași valori morale, culturale, artistice, determinate de latinitatea care ne leagă. » (Alina Gurguță)

Concursul işi propune să reflecte importanța valorii culturale a Europei ca sursă de inspirație, să ajute la afirmarea talentului şi creativităţii tinerilor europeni, dar să arate şi importanţa utilizării unor materiale sustenabile sau rezultate ca urmare a reciclării.

 

Site web: https://www.icr.ro/madrid/hecho-en-europa-concurs-de-creatie 

Site web al manifestării: https://hechoeneuropa.org/ 

 

Număr de vizualizări :643


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro