COMEDIA ȚINE LA TINEri: 10 ediții și o nouă generație în teatrul românesc

mai 14th, 2019 | By | Category: Eveniment

Duminică, 26 mai 2019, ora 16.00, la Sala Nouă, Teatrul de Comedie aniversează zece ediții ale proiectului COMEDIA ȚINE LA TINEri. Evenimentul va fi marcat prin organizarea conferinței „COMEDIA ȚINE LA TINEri: 10 ediții și o nouă generație în teatrul românesc”, moderată de criticul de teatru Octavian Saiu și avându-i ca invitați pe tinerii regizori Vlad Cristache, Vladimir Anton, Eugen Gyemant și Alexandru Mâzgăreanu. Aniversarea îi va reuni pe cei care au participat la acest proiect: actori, dramaturgi, regizori, scenografi, coregrafi, dar și critici de teatru, care vor lua parte la discuțiile libere, desfășurate la finalul conferinței. De asemenea, în cadrul evenimentului va fi desemnat proiectul câștigător al ediției curente, care va fi pus în scenă în stagiunea 2019-2020. AgențiadeCarte.ro este partener media.

*** COMEDIA ŢINE LA TINEri este un proiect iniţiat de Teatrul de Comedie în anul 2005, care își propune să promoveze şi să susţină tinerii regizori de teatru, oferindu-le ocazia de a monta proiecte independente pe scena unui teatru profesionist. Rezultatele acestui demers sunt concretizate de prezenţa tot mai activă pe scenele româneşti a câştigătorilor ediţiilor precedente: Silvia Roman, Ioana Petre, Dragoș Mușoiu, Radu Iacoban, Dorin Boca, Irina Crăiță-Mândră, Florin Liță și alții. Aceste producții sunt garanția unui parcurs ascendent al artei regizorale din România.

COMEDIA ŢINE LA TINEri în cifre:

38 spectacole 26 producții proprii 37 regizori 20 scenografi 165 actori 10.000 de spectatori

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

 

Număr de vizualizări :611


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro