Ansamblul Duo Kitharsis din România, în deschiderea Festivalului Internaţional de Chitară Clasică de la Zielona Góra

mai 16th, 2019 | By | Category: Postcard

Ansamblul Duo Kitharsis din România, alcătuit din chitariştii Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan, este invitatul special al Festivalului Internaţional de Chitară Clasică de la Zielona Góra din acest an. Artiştii români vor evolua chiar în concertul inaugural al Festivalului, în data de 17 mai 2019, pe scena Filarmonicii din Zielona Góra, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Tadeusz Baird” din localitate. Tot în cadrul Festivalului, în ziua de 19 mai, ansamblul Duo Kitharsis va susţine un recital la Palatul Princiar de la Żagań, cu un program care va conţine, printre altele, şi lucrări româneşti semnate de Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu şi Iosif Ivanovici. Participarea artiştilor români la acest important festival din caledarul muzical polonez, este susţinută de Institutul Cultural Român de la Varşovia.

Duo Kitharsis a fost înfiinţat la București, în anul 2009, și îi are în componență pe chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan. După absolvirea Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică din Bucureşti şi a studiilor de Master în duo de chitară la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart, cei doi studiază la Conservatoire de Strasbourg. Pe lângă recitaluri susţinute pe unele dintre cele mai importante scene ale României, precum Ateneul Român, Sala Radio, Palatul Șuţu, Palatul Cantacuzino, Palatul Mogoşoaia, Castelul Peleş, chitariştii au cântat şi într-unul dintre cele mai apreciate festivaluri de muzică clasică, Festivalul Internaţional „George Enescu”. În anul 2015, Duo Kitharsis debutează la Paris în cadrul sezonului de concerte organizate de către Asociatia „Jeunes Talents” şi înregistrează primul CD. Duo Kitharsis a susţinut concerte pe scene internaţionale din Germania, Franţa, Italia şi Polonia.

Număr de vizualizări :508


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro