AFCN demarează finanțarea proiectelor editoriale

mai 21st, 2019 | By | Category: Postcard

În urma finalizării procesului de alocare bugetară, Administrația Fondului Cultural Național lansează marți, 21 mai 2019, apelul de proiecte editoriale și o nouă invitație adresată experților evaluatori.

Regretăm întârzierea lansării sesiunii de finanțare față de data prevăzută și asigurăm operatorii culturali că vom continua să dedicăm timp și energie pentru consolidarea predictibilității procesului de finanțare derulat de AFCN. Consiliul împreună cu echipa AFCN vor continua să informeze corect și transparent publicul și să fie în permanență deschiși dialogului” a declarat Roxana Trestioreanu, președinta Consiliului.

Bugetul sesiunii III / 2019, alocat prin subvenție de la Ministerul Culturii și Identității Naționale este de 1 milion de lei și acoperă trei secțiuni editoriale: Carte (inclusiv ediții critice), Reviste și publicații culturale și Ediții de poezie.

„Ne bucurăm că în Anul Cărții putem să anunțăm o creștere a bugetului alocat față de anul trecut. Sperăm să continue să crească și în anii ce urmează și să reușim astfel să facem posibilă realizarea a tot mai multe publicații culturale.” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Pentru sesiunea III/2019 Consiliul AFCN a definit priorități specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorități pentru a putea obține punctajul maxim. Tirajul minim obligatoriu constituie criteriu de eligibilitate. De asemenea, titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanțare. Nu sunt eligibile revistele publicate de uniunile de creație membre ANUC finanțate în baza legii nr. 136/2015, art. 1 (1).

Apelul de proiecte care conține bugetul detaliat, plafoanele de finanțare pe secțiuni, prioritățile specifice, condițiile de participare și calendarul de derulare pot fi consultate la www.afcn.ro/finantari/proiecte-editoriale.html.

 

Începând cu 21 mai se deschide și aplicația de depunere a candidaturilor pentru constituirea comisiilor de evaluare și selecție. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicația online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două secțiuni de expertiză.

_______________________________________________________________________________

Toate informațiile și documentele necesare înscrierii proiectelor editoriale sunt disponibile online la www.afcn.ro/finantari-proiecte-editoriale.html. Pentru mai multe detalii despre sesiunea de finanţare ne puteți contacta telefonic sau prin e-mail la adresa contact@afcn.ro .

 

Număr de vizualizări :655


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro