Zilelor Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano, la Barcelona

apr. 25th, 2019 | By | Category: Eveniment

Institutul Cultural Român de la Madrid și Filmoteca de Catalunya organizează a IV-a ediție a Zilelor Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano din Barcelona, în perioada 03 – 14 mai 2019.

Ciclul de film românesc se inaugurează în data de 3 mai cu peliculele Moromeţii şi Moromeţii 2, în regia lui Stere Gulea, în prezenţa regizorului român. Acesta va purta un dialog despre cinematografia sa în particular, şi cea românească în general, cu realizatorul și criticul de film Esteve Riambau. De asemenea, în aceeaşi zi, Stere Gulea va susține și un masterclass la ECIB, Școala Internațională de Film din Barcelona.

După Madrid, Oviedo, Valencia şi Barcelona, filmele selectate pentru festivalul  Zilele Filmului Românesc, a cărui a IX-ediție s-a desfășurat la Madrid, în Cine Doré, în perioada 23-31 ianuarie 2019, vor mai fi proiectate anul acesta, în colaborare cu cinematecile regionale din Andaluzia și Fundația Cristino de Vera-Spațiul CajaCanarias, la Filmoteca Andaluză din Sevilia și la cea din San Cristóbal de la Laguna.

Trei generații de realizatori și estetici diferite pot fi urmărite în acest an, de la clasicul alb-negru al regizorului Stere Gulea, trecând prin producţíi semnate de nume mari ale noului val al cinematografiei românești precum Corneliu Porumboiu, Radu Jude sau Radu Muntean și până la cele mai apreciate debuturi din filmul de lung metraj, precum Daniel Sandu și Ioana Uricaru.

 

Programare:

03 mai, ora 18:30–Moromeţii, r. Stere Gulea

03 mai, ora 21:30 –Moromeţii 2, r. Stere Gulea

03 mai, ora 19:30 şi 12 mai, ora 16:30 „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” / I Do Not Care If We Go Down In History as Barbarians”, r. Radu Jude

05 mai, ora 19:00 şi 09 mai, ora 21:30–Un pas în urma serafimilor / One Step Behind the Seraphim, r.Daniel Sandu

05 mai, ora 21:30 şi 10 mai, ora 21:30  –Fotbal Infinit / Infinite Football, r. Corneliu Porumboiu

08 mai, ora 18:30  şi 10 mai, ora 17:00– Alice T. , r. Radu Muntean

12 mai, ora 21:30 şi 14 mai, ora 18:30 – Luna de miere / Lemonade, r. Ioana Uricaru

Pentru a vizualiza detaliile referitoare la fiecare film (sinopsis, trailer, fișa artistică), dați click pe titlul filmului.

Toate filmele se vor proiecta în sistem V.O.S.E. în sălile Filmotecii de Catalunya (Plaça Salvador Seguí, 1 – 9, 08001 Barcelona).

www.icr.ro/madrid/   

 

Număr de vizualizări :629


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro