Spectacolul ”Limite”, la Centrul de Teatru Educațional Replika

apr. 11th, 2019 | By | Category: Eveniment

Luni, 22 aprilie 2019, ora 19.00, Centrul de Teatru Educațional Replika vă invită la cea mai recentă premieră, spectacolul ”Limite”.

”Limite este un one-woman show comic și acid despre școala românească.

În timpul documentării artistice pentru spectacolul Limite, am intervievat zeci de profesori și profesoare din mediul preuniveristar, inspectori și inspectoare, reprezentanți ai instituțiilor care joacă un rol hotărâtor în sistemul educațional din România. Astfel am încercat să radiografiem realitățile educaționale cu care ne confruntăm și legăturile complexe dintre profesori, copii, părinți.

Am descoperit o întâmplare care a devenit emblematică pentru neputințe și dependențe de care ne lovim adesea, noi cei care gravităm în jurul școlii. O profesoară a trăit cea mai cruntă experiență profesională și umană din viața ei, întâmplare care nu a ajuns știre TV sau știre de cancan. Întâmplare care s-a consumat în tăcere, lăsând cicatrici multiple.

Limite pornește de la un caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, incongruențe, discrepanțe, încercări de reformare și escaladare a unor erori moștenite.

Limite vorbește despre școala în care pare că nimeni nu-și mai găsește locul. Și sensul.”- Replika

 

Text: Mihaela Michailov, Radu Apostol

Versuri: Bobi Dumitraș (de la Fără Zahăr)

Cu: Mihaela Rădescu

Regie: Radu Apostol

Scenografie: Gabi Albu

Costum: Irina Gâdiuță

Muzica & spațiul sonor: Alex Bălă

Video: Elena Găgeanu

Foto: Augustina Iohan

 

Durata: 1 h 15 minute

Limita de vârstă: +14

www.centrulreplika.com
https://www.facebook.com/CentruldeTeatruEducational/

Număr de vizualizări :689


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro