SEECS SHORT FILM FEST, ediția a 5-a

apr. 17th, 2019 | By | Category: Eveniment

În perioada 18-20 aprilie 2019, UNATC „I.L. Caragiale” București vă invită la SEECS SHORT FILM FEST, ediția a 5-a. Festivalul este realizat cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România (UCIN). SEECS Short Film Festival este o inițiativă din anul 2015 a SEECS – Asociația Școlilor de Film din Sud-Estul Europei. Festivalul se adresează atât cunoscătorilor (studenți, profesori, critici de film și de teatru, profesioniști ai cinematografiei și artelor), cât și publicului larg interesat de filme de calitate. Anul 2019 este al doilea an consecutiv, când SEECS este prezent în România, la UNATC „I.L. Caragiale”. Deschiderea oficială a festivalului are loc pe data de 18 aprilie, la ora 19:30, în Sala I. Berlogea (UNATC – str. Matei Voievod, nr. 75 – 77, sector 2).

Imediat după deschidere va începe și competiția filmelor realizate de studenți. Proiecțiile vor continua  în 19 aprilie și 20 aprilie, sala I. Berlogea, începând cu orele 15:00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

 

Pe 19 aprilie, la ora 11:00, tot în Sala Berlogea va avea loc o conferință internațională dedicată învățământului cinematografic, în actualul context cultural, artistic și social.

 

SEECS (South-East European Cinema Schools) este o organizațe care cuprinde cele mai importante școli din regiunea noastră, toate fiind membre cu drepturi depline ale CILECT (Organizația mondială a școlilor de film și televiziune):

  • Albania (The Academy of Film and Multimedia „Marubi”)
  • Bulgaria (National Academy of Theatre and Film Arts)
  • Grecia (Hellenic Film and TV School)
  • Serbia (Faculty of Dramatic Arts)
  • Turcia (Istanbul Kultur University)
  • Croația (Academy of Dramatic Art)
  • România (UNATC „I.L. Caragiale”)

 

Sâmbătă seara, pe data de 20 aprilie, de la ora 19:30, Sala I. Berlogea, va avea loc festivitatea de premiere a celor mai bune filme din competiție.

 

Juriul este format din:

Manuela Cernat (România) – critic de film, profesor universitar la UNATC „I.L. Caragiale”, cercetător principal la Institutul de Istoria Artei „George Oprescu” și președinte al SEECS în perioada 2008 – 2012.

Sophia Georgiadou (Grecia) – coordonator de programe la Short Film Festival in Drama, specialist în filmul balcanic.

Bulent Kucukerdogan (Turcia) – profesor de film la Universitatea din Gaziantep (Turcia), fondatorul SEECS Short Film Fest și președinte al organizației între anii 2012 – 2016.

 

Pentru mai multe detalii îl puteți contacta pe prof.univ.dr. Doru Nițescu – director festival și președinte SEECS.

doru@unatc.ro / 0723 539 458

 

Facebook festival: https://www.facebook.com/SEECS-Short-Film-Festival-1763492150352916/

 

Număr de vizualizări :679


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro