Open Science – Open Innovation

apr. 12th, 2019 | By | Category: Postcard

Vineri, 12 aprilie 2019, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, platforma europeană pentru politici în domeniul științei deschise (OSPP) împreună cu Direcția Generală cercetare-inovare, din cadrul Comisiei Europene au organizat un eveniment ce a avut drept obiectiv consultarea principalilor „actori” implicați în cercetare și finanțarea la nivel european. Scopul acestor indicatori este să reflecte un spectru larg de contribuții, inclusiv cele aduse de știința deschisă la cunoașterea universală, să pună în valoare complexitatea și diversitatea cercetării, dar și noile rezultate ce pot să apară din practicile științei deschise. La acest eveniment au luat cuvântul dr. Manuela Epure, Vice Președinte ACEU, dr. Adrian Curaj, director general UEFISCDI, dr. Eva Mendez – OSPP, dr. Rene von Schomberg – DG – RTD, Comisia Europeană precum și alți membri ai platformei europene pentru politici în domeniul științei deschise.

Ca promotor și partener în consorții de cercetare, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” susține implicarea în programe științifice, dezvoltarea competențelor digitale, conservarea și dezvoltarea datelor. Știința deschisă implică accesul deschis la cunoaștere, ținând cont însă de constrângerile legate de drepturile de autor ori de licențiere.

 

 

 

 

„Profesia noastră a fost reconfigurată în conformitate cu evoluția tehnologică – de la bibliotecar la managerul de cunoștințe și cybrarian, impunând un nou profil și o diversitate de aptitudini.” A declarat conf. univ. dr. Mireille Rădoi – director general BCU „Carol I”.

 

Număr de vizualizări :726


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro