Mireille Rădoi, la evenimentele Sezonului România-Franța 2019

apr. 19th, 2019 | By | Category: Postcard

Primaria Municipiului Bucuresti prin
Muzeul National al Literaturii Române,
în colaborare cu Centre Pompidou si Biblioteca Academiei Române,
în contextul Sezonului România – Franta
vineri, 19 aprilie 2019, ora 11,00
Vernisajul Expozitiei Gherasim Luca
Coordonator program : Ioan Cristescu, Director MNLR
Curator: Mica Gherghescu
Grafica : Petru Sosa
Suport multimedia : Marian Golescu
Design : Cosmina si Constantin Goagea, Alex Condrea, Anastasia David
Responsabil relatia cu presa: Ilinca Cristurean
Coordonator expozitie si catalog : Alina Niculescu

În plin Sezon Cultural România – Franța, conf.univ.dr. Mireille Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a participat joi, 18 aprilie 2019, la Muzeul Colecțiilor de Artă,  la vernisarea expoziției „Eli Lotar”, manifestare dedicată unuia dintre cei mai importanți fotografi ai avangardei pariziene, fiu al poetului Tudor Arghezi. Vineri, 19 aprilie 2019, domnia sa a luat parte la  deschiderea expoziției „România/Franța – Itinerarii culturale”, organizată la Biblioteca Academiei Române, care oferă vizitatorilor prilejul de a vedea piese spectaculoase: manuscrise, documente de arhivă, pagini de corespondență, carte rară, desene și gravuri. Ulterior, Mireille Rădoi a participat la expoziția „Gherasim Luca – Erou Limită”, organizată la Muzeul Național al Literaturii Române din București, în colaborare cu Centre Pompidou. „Iată un prilej extraordinar de a reevalua patrimoniul cultural material și spiritual comun franco-român. O soartă bună face ca legăturile dintre cele două universuri valorice să fie subliniate și prin eforturile primului român care deține calitatea de Președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) – prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu. Am convingerea că, prin acest Sezon, apetitul tinerilor din România pentru moștenirea culturală franceză va cunoaște un reviriment”, a declarat Mireille Rădoi.

Mireille Rădoi s-a născut la 9 mai 1974. Are experienţă în diverse domenii de activitate, fiind specialist în ştiinţele comunicării şi studii de securitate. A absolvit Academia Naţională de Informaţii ca şef de promoţie, a obţinut masteratul şi doctoratul în ştiinţe politice. Este conferenţiar universitar şi, din 2010, este director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (http://www.bcub.ro/). Este iniţiatoarea celui mai mare festival cultural în aer liber din Bucureşti: Strada de C’Arte (www.stradadecarte.ro). A reînfiinţat după 65 de ani de inexistenţă,„Fundaţia Universitarã Carol I” (www.fundatiacarol.ro). Cel mai recent volum literar publicat: “ieşireadinbazadedate”, Editura Brumar, 2013 (poezie).

 

Număr de vizualizări :1153


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro