Lansarea noii pagini web Tracus Arte

apr. 10th, 2019 | By | Category: Postcard

Marți, 9 aprilie 2019, ora 18:30, la Tramvaiul 26 (Str. Cercului nr. 6, București), Editura Tracus Arte a lansat noul său website.  Cu o interfață atractivă și ușor de utilizat de cititori, noul website va propune periodic promoții, campanii, informații despre autori și volumele lor, precum și un blog care va ghida publicul spre cele mai noi evenimente și preview-uri ale textelor în curs de apariție. Printre cei aflați la eveniment s-au aflat Dan Mircea Cipariu, Ioan Es Pop, Tudor Voicu, Marcel Manea, Sorin Despot, Ștefania Coșovei, Mina Decu, Sorin Mircea Vasilescu, Teodor Dună, Vasile Mihalache, Cătălina Matei. Andra Rotaru ( PR Tracus Arte) a fost cea care a moderat evenimentul: ”Echipa editorială își propune să descopere și să impună scriitori români de azi din toate ariile literare și culturale, de la poezie, proză și teatru la critică și teorie, iar pe de altă parte să aducă în actualitate opere esențiale intrate deja în canonul postmodernității. Se publică peste 100 de titluri anual, opere originale și traduceri, autori care au fost premiați cu cele mai importante premii atât naționale cât și internaționale. În același timp, Tracus Arte publică operele complete ale unor autori precum Shakespeare, Cehov, alături de cele ale unor autori români, precum Matei Vișniec. ”

A urmat prezentarea fiecărei secțiuni a website-ului și a echipei Tracus Arte.

Conf. univ. dr. Ioan Cristescu, director al Muzeului Național al Litearturii Române din București: ”Fiecare dintre noi are un sistem de valori. Acest sistem de valori în care eu cred este reprezentat de această frumoasă colaborare și de această frumoasă echipă. Eu sunt directorul Muzeului Național al Litearturii Române din București, dar marele meu regret este că nu sunt directorul editurii Tracus Arte.”

Fiecare participant la eveniment a primit câte un poem pe care l-a citit și astfel Tramvaiul 26 s-a transformat într-un frumos cenaclu literar ad-hoc.

Editura Tracus Arte înseamnă:

Teodor Dună – Director editorial

Cristina Ivăneț – Director executiv & marketing

Vasile Mihalache – Redactor-șef

Cătălina Matei – Redactor, secretar de redacție

Octavian Soviany – Redactor colaborator

Ioan Es. Pop – Redactor asociat

Andra Rotaru – PR

Andrei Daniel Petre – Tehnoredactor

Adina Lupu – Designer Grafică

Acad. Mircia Dumitrescu – Consultant artistic

Lector univ. Anna Orban – Art Director

Consiliu Științific, Peer review:

Prof. univ. dr. Ion Bogdan Lefter

Prof. univ. dr. Ion Vartic

Prof. univ. dr. Ion Pop

Prof. univ. dr. Ruxandra Cesereanu

Prof. univ. dr. Corin Braga

***

”Înființată în 2008 cu scopul de a publica cei mai buni autori români contemporani, Editura Tracus Arte și-a diversificat în ultimii ani portofoliul, fără să renunțe la misiunea sa inițială. Echipa editorială își propune, pe de o parte, să descopere și să impună scriitorii români de azi din toate genurile literare și culturale, de la poezie, proză și teatru, la critică și teorie, iar pe de altă parte, să (re)aducă în actualitate opere esențiale, intrate deja în canonul (post)modernității. Cele peste 100 de titluri publicate anual – opere originale și traduceri (în general titluri de referință ale literaturii universale, autori premiați cu unele dintre cele mai importante distincții: Nobel, Herder, T. S. Eliot) – stau mărturie pentru diversitatea și semnificația preocupărilor noastre: de la debuturi în poezie sau antologii ale unora dintre cei mai valoroși poeți români și străini ai secolului XX, la studii despre avangardă, critică literară și teorie. În același timp, publicarea operelor complete ale lui Shakespeare și Cehov, alături de volumele lui Antonin Artaud și de cele ale autorilor români ca Matei Vișniec, dovedește interesul nostru pentru teatru și avatarurile lui.”-  www.edituratracusarte.ro

 

Simona IONIȚĂ

Număr de vizualizări :788


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro