Întâlniri în atelier: despre practici artistice în arta contemporană #2

apr. 8th, 2019 | By | Category: Postcard

Marți, 9 aprilie 2019, ora 18:00, la SwitchLab, în cadrul proiectului ”Întâlniri în atelier: despre practici artistice în arta contemporană #2”, invitată este Marilena Preda Sanc, gazdă Aurora Kiraly.

Cea de-a doua întâlnire din cadrul proiectului prilejuiește ocazia unei discuții cu Marilena Preda-Sânc, artist interdisciplinar, profesor la Universitatea Națională de Arte București. Activitatea sa se întinde pe parcursul aproape a patru decenii. Proiectele sale artistice vizualizează și investighează corpul / mintea / sufletul / comportamentul în raport cu natura și spațiul social / politic și reprezentativ, precum și problematicile feministe.

Lucrările sale sunt prezentate în galerii, muzee, festivaluri organizate de instituții prestigioase: Muzeul Național de Artă Contemporană, București; Arhitekturni Muzej Ljubljana; Zachęta National Gallery of Art, Varșovia; International Women’s Film Festival, Dortmund; MUMOK, Viena; Kunsthalle, Nurenberg; Albertina Art Collections, Vienna sau realizate în cadrul unor rezidențe artistice internaționale: Kulturkontakt Vienna, Franklin Furnace, N.Y.

O parte din proiectele Marilenei Preda Sânc sunt disponibile la aici: https://preda-sanc.ro.

Întâlniri în atelier: despre practici artistice în arta contemporană este un proiect care pune în legătură mai multe generații de artiști și încurajează împărtășirea de cunoștințe și experiență folosind două formate:
– interviul cu artiști contemporani din zona artelor vizuale care expun internațional și care au abordări și practici artistice diferite;
– atelierele-laborator, unde artiștii invitați lucrează cu un grup de tineri, oferind consiliere, ghidare și analiză pe proiecte.
Interviurile sunt realizate sub forma unor întâlniri cu public, formatul lor fiind gândit astfel încât să permită întâlnirea cu artiști din diferite generații, pentru a afla cum s-au format aceștia, cum își dezvoltă ideile, care sunt temele care îi interesează, sursele de documentare, raportul cu instituțiile de pe scena artistica românească și internațională. Este o ocazie de a vorbi și a afla mai multe despre modul cum lucrează aceștia și procesul lor de lucru, dar și cum acestea sunt integrate în existența cotidiană.
Întâlnirile sunt gândite pentru studenți / tineri artiști, dar ele sunt interesante pentru toate categoriile de public preocupat de arta contemporană.

Organizator: Switch Lab
Parteneri: Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Asociaţia pentru Artă Ilfoveanu, Asociația Galeria Nouă
Partener media: Radio România Cultural
Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN

Aurora Király abordează domeniul artei contemporane din diverse perspective – ca artist, curator, manager cultural. A absolvit Universitatea Națională de Arte București și Masterul de Management Cultural EcumEst. Din 2007 predă la Departamentul Fotografie și Imagine Dinamică al Universității Naționale de Artă din București. Între 2007-2012 coordonează Mărturii XXI – Revizitând trecutul / O colecție de interviuri video realizate cu artiști, critici și istorici de artă români din diferite generații, produs de Galeria Nouă. Tot în 2007 editează cartea bilingvă (româna-engleză) Fotografia în arta contemporană. Tendințe în România după 1989, publicată de Galeria Nouă la Editura Unarte București. Din 2012 se implică și se interesează constant să dezvolte programe educaționale care să contribuie la înțelegerea artei contemporane de către copii și adulți.
aurorakiraly.weebly.com

SwitchLab este o platformă care reunește un artist-run space și un studio de fotografie, asociere ce are ca scop susținerea producției de proiecte de fotografie contemporană.

 

Număr de vizualizări :837


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro