Festivalul de proză Augustin Buzura, ediția I, aprilie -iunie 2019

apr. 25th, 2019 | By | Category: Postcard

În perioada 22 aprilie – 21 iunie 2019, Fundația Culturală ,,Augustin Buzura” organizează Festivalul de proză Augustin Buzura, ediția I, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Festivalul are ca principal scop descoperirea, susținerea și promovarea elevilor, a tinerelor talente, cu aptitudini în domeniul literar. În acest context, elevii vor elabora compoziții de proză scurtă având în vedere și o tematică orientativă inspirată din opera scriitorului Augustin Buzura. Laureații concursului vor fi premiați în cadrul Galei Festivalului de proză Augustin Buzura, ce va avea loc la București, pe 7 iunie 2019, la Biblioteca Centrală Universitară.

Selecția, jurizarea și desemnarea câștigătorilor vor fi efectuate de către o comisie formată din specialiști în domeniul cultural și educațional. Comisia de jurizare va selecta un număr de 10 lucrări, acordându-se premii financiare și cadouri editoriale (locurile I, II și III), precum și un premiu special (oferit de o autoritate locală).
Creațiile literare selectate de comisia de jurizare vor fi incluse într-un volum colectiv, editat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, ce va fi lansat în cadrul galei, iar autorii vor oferi autografe.

Participanții sunt așteptați să se înscrie în perioada: 22 aprilie – 19 mai 2019.
Compozițiile literare însoțite de fișa de înscriere și declarația pe propria răspundere a părintelui/tutorelui vor fi trimise la adresa de e-mail: festivalulaugustinbuzura@gmail.com

Toate detaliile despre eveniment se regăsesc pe www.augustinbuzura.org  și pe
www.festival.augustinbuzura.org .

 

 

Număr de vizualizări :874


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro