spot_img

Deliric și Bogdan Șerban într-o discuție despre Teen Vlogging, la American Independent Film Festival

La cea de-a treia ediție, American Independent Film Festival propune o selecție de filme pentru adolescenți compusă din trei titluri recente: ”Eighth Grade” (r. Bo Burnham), ”Skate Kitchen” (r. Crystal Mosselle) și ”Mid90s” (r. Jonah Hill) care aduc în prim-plan perioada adolescenței, influențele pe care mass-media și rețelele de socializare le au asupra tinerilor astăzi, dar și cultura urbană de skateboarding a capitalei.

Filmul Eighth Grade, debutul lui Bo Burnham în lungmetraj, va avea o proiecție unică în festival miercuri, pe 17 aprilie, de la ora 20:00, la Cinema Pro și va fi urmat de un open-talk cu DELIRIC și Bogdan Șerban despre influența fenomenului vlogging-ului în viața tinerilor, riscurile și beneficiile care pot influența personalitatea în mediul online și offline.

Filmul face potretul delicat al tinerei Kayla, o elevă de treisprezece ani, a cărei dezvoltare e marcată de tranziția de la școala generală la liceu, fiind, după cum spune The Rolling Stones ,,unul dintre cele mai amuzante, triste și pline de sensibilitate filme cu adolescenți realizate vreodată”. În încercarea de a descrie conflictele pe care personajul introvertit le are atât cu grupurile celorlalți adolescenți din școală în față cărora își dorește cu disperare să fie cool, cât și cu tatăl ei – bine intenționat – filmul subliniază importanța pe care canalele de social media o au în construirea încrederii și a personalității Kaylei. Protagonista încearcă să treacă peste sentimente ca izolarea și anxietatea, cu ajutorul vlog-ului, în timp ce se luptă să reducă distanța dintre cum se percepe pe sine și cine crede că ar trebui să devină.

La începutul carierei sale, regizorul Bo Burnham își încărca singur clipurile pe platforma YouTube. “În mod evident, Burnham are o idee despre ceea ce înseamnă internetul și câte lucruri fură – timp, sănătate, rațiune – dar și câte altele oferă” (New York Times).

Deliric e pasionat de hip-hop de când se știe, de poezia acestui stil muzical, de ritm, de jocurile de cuvinte. El a pus bazele primei sale formații la 11 ani, împreună cu doi prieteni de joacă. Fiind apreciat pentru sinceritate și transparență, Deliric a co-fondat Facem Records la sfârșitul anilor ’90, primul label independent de hip-hop din România, dar și C.T.C (Controlul Tehnic de Calitate), trupă din care face parte alături de Vlad Dobrescu și DOC și care, în 2005, a devenit una dintre cele mai influente în hip-hop din țară. „Inspecția Tehnică Periodică”, albumul solo din 2011 a devenit rapid cel mai bine vândut material românesc în mediul online, iar cel din 2016, DELIRIC X SILENT STRIKE este un material extrem de personal, cu versuri care-i reflectă trăirile.

Lui Deliric nu-I este străin nici vlog-ul, căci după ce a trecut prin această experiență pe cont propriu, a început colaborarea cu PORC TV sub forma unui show numit Deli Show pe care-l găzduiește.

Bogdan Șerban, MC și gazda show-ului Îmi place să Log-Out la Radio Guerrilla va intra într-o discuție cu Deliric.  Dictator al timpului liber de peste 12 ani, Bogdan caută inovații și să (se) inoveze de la un sezon la altul, instituie trend-uri, apucături și direcții de consum cultural.

American Independent Film Festival continuă cu proiecții precum Mandy, The Mountain și Vox Lux. Vor mai avea proiecții în festival filmele Skate Kitchen, Diane, Wilflife, First Reformed, Tchoupitoulas, Wanda și What You Gonna Do when the World’s on Fire?

Continuând să susțină proiete umanitare, anul acesta, American Independent Film Festival donează toate încasările din bilete către CASA SHARE. Cumpăra un bilet la oricare dintre proiecțiile din festival și vei contribui la terminarea construcției Casa Share nr. 20 și la construcția unui Centru de Zi pentru educarea copiilor care provin din familii care trăiesc la limita subzistenței și cu posibilități financiare foarte reduse.

Biletele la proiecțiile din festival pot fi achiziționate prin Eventbook.ro.

Programul complet al proiecțiilor este accesibil pe site-ul filmedefestival.ro

Informații despre bilete și achiziționarea lor sunt disponibile pe site: https://bit.ly/2FSuTS4

 

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop, susținut de Catena. Cu sprijinul McDonald’s. Un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și Centrul Naţional al Cinematografiei. Mașina oficială: BMW. Parteneri: Athenee Palace Hilton, PepsiCo România, UPS România, Camera de Comerț Americană în România – AmCham România, Boarder’s Shop, Crăci Movement, CinemaPRO, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Voodoo Films, Eventbook, Lokal. Parteneri media principali: Pro Cinema, Radio Guerrilla. Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, Zile și Nopți, Decât o Revistă, AList Magazine, Cinemagia, Newsweek, Business24, Nine O’clock, Senso TV, Glamour, The Institute, Ziarul Metropolis, Liternet.ro, Ziare.com, IQads, Smark, Film Menu, Films in Frame, ADFR – Asociația pentru Dezvoltarea Filmului Românesc, AaRC – All about Romanian Cinema, CineFan, Cineghid, Movienews.ro, News.ro, Scena 9, Verbs Describe us. Partener de comunicare: PiArt Vision.

 

American Independent Film Festival, Bucharest

12-18 aprilie 2019

http://filmedefestival.ro/american-independent-ff/

Facebook: https://www.facebook.com/AmericanIFF/

Facebook Event: https://goo.gl/qjG139

Instagram: https://goo.gl/8PtfUq

Trailer festival: https://bit.ly/2FTw0ks

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508