Constantin Arcu. Lansare de carte la Suceava

apr. 11th, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 17.00, la parterul Casei B+B (str. Mihai Eminescu 18B, vizavi de fosta Baie Comunală) din Suceava, va avea loc lansarea volumului intitulat ”Prin lumea largă. Însemnare a călătoriei mele prin America de Sud”, apărut anul trecut la editura Limes din Cluj. 

Constantin Arcu (n. 1956) este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Proză București.  A fost președinte al Societății Scriitorilor Bucovineni și redactor șef al revistei „Bucovina literară”. Printre premiile obținute ca prozator se numără Premiul Societății Scriitorilor Bucovineni – acordat în anii 1996, 1997 și 2002, Premiul Fundației Culturale a Bucovinei – acordat în anii 1995, 2001 și 2005, Nominalizare la Premiile Uniunii Scriitorilor din România și Premiul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iași – acordat pentru romanul Faima de dincolo de moarte, Distincția Crucea de Aur a Sfântului Ștefan cel Mare, acordată de Societatea culturală „Ștefan cel Mare” – Bucovina, pentru romanul Cocteil în cranii mici,, Premiul de Excelență acordat de Filiala Iași a USR – pentru întreaga activitate literară. Poetul Paul Aretzu consideră că volumul  este, în felul său, un elogiu adus aventurii. Viața este o aventură, rezervând numeroase surprize. Lăsându-și imaginația să zburde la voia întâmplării, cu o vădită voluptate, Constantin Arcu demonstrează propensiuni inventive de nestăvilit. Falsul jurnal este, în fond, un mic roman scris într-o manieră foarte personală. Vor prezenta cartea Brândușa-Elena Steiciuc, Gina Puică, Liviu-Dorin Clement. Întâlnirea va fi moderată de poetul Florin Dan Prodan și organizată de gruparea literar-artistică Zidul de Hârtie. .

Număr de vizualizări :698


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro