2018 – Un an paradoxal pentru BCU „Carol I”

apr. 2nd, 2019 | By | Category: Postcard

Luni, 1 aprilie 2019, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” a fost prezentat raportul de activitate pentru anul 2018. În deschidere, doamna Director General Mireille Rădoi a subliniat principalele obiective profesionale urmărite în perioada 2016-2018, exprimând dorința ca instituţia să se ridice prin calitatea activităților profesionale, a programelor educaţionale şi a manifestărilor socio-culturale la nivelul instituților internaționale.

În acest sens, au fost analizate cu realism principalele obiective și s-a ajuns la următoarele puncte cheie:

  • achiziţia de publicaţii carte şi periodice – chiar dacă procesul de achiziție de publicații a fost îngreunat, BCU „Carol I” a beneficiat de fonduri considerabile, donate deopotrivă de edituri, numeroase personalități culturale și științifice românești, cadre didactice ale Universității din București precum și de alte instituții.
  • infrastructura tehnologică – o verigă slabă o reprezintă infrastructura tehnologică învechită,  numeroasele lipsuri ale instituţiei în privinţa echipamentelor, licenţelor Microsoft și lipsa programelor antivirus.
  • perefecţionarea profesională – prin eforturi proprii BCU „Carol I” a reuşit să câştige  proiectul de cercetare Lib2Life, urmărind interconectarea a tuturor Bibliotecilor Centrale Universitare din țară.
  • calitatea de reper educaţaional şi cultural a BCU – Sub aspectul programelor şi acţiunilor de cercetare ştiinţifică cât şi din punct de vedere al rolului de actor activ implicat în procesul de diplomaţie publică BCU “Carol I” a reuşit încheierea unor colaborări și schimburi de bune practici cu parteneri naționali și internaționali.

În anul 2018, la Biblioteca Centrală Universitară „ Carol I” s-au desfășurat 100 de evenimente, astfel încât, la finalul anului, bugetul de  venituri proprii al instituției a fost suplimentat cu aproximativ  60.000 euro. O sumă absolut necesară pentru o bună funcționare în parametrii decenți atât pentru utilizatori cât și pentru partea instituțională.

Prin programele asumate pentru etapele următoare, Biblioteca  Centrală Universitară “Carol I” din Bucureşti rămâne o instituţie suport fundamentală pentru progresul educaţiei universitare.

Număr de vizualizări :930


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro