”Terapie prin cuvânt”, la Iași

mart. 15th, 2019 | By | Category: Eveniment

Luni, 18 martie 2019, ora 19:00, în Amfiteatrul Institutului Regional de Oncologie Iaşi, Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi şi Asociaţia pentru Managementul Calităţii în Sănătate vă invită la un recital de poezie susţinut de scriitorii  Emilian Marcu, Vasile Fluturel şi Vasile Larco, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Actriţa Ina Paladi şi Ovidiu-Mihai Todiraş, de la Teatrul „Studio Lux Art” Iaşi, vor completa programul serii. Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului „Terapie prin cuvânt”, iniţiat de Asociaţia „Universul Prieteniei”, cu scopul de a crea o adevărată oază de alinare a sufletului celor aflaţi în suferinţă fizică. „Un poem frumos ne face să iertăm o durere foarte veche”, spunea criticul literar francez Gaston Bachelard.

Desigur că poezia nu poate înlocui medicamentele și tratamentele de specialitate, însă poate fi o terapie alternativă cu efect, cel puțin, paliativ.

Amfitrionul întâlnirii este  Conf. Univ. Dr. Vladimir Poroch,  de la Universitatea de Medicină și Farmacie  „Grigore T. Popa” Iaşi, medic  coordonator la IRO Iaşi,  Compartimentul Îngrijiri Paliative.

Evenimentul va fi moderat de Rodica Rodean, preşedinte şi membru fondator al Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi.

 

Număr de vizualizări :837


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro