Prezența Editurii Tracus Arte la Târgul Internațional de Carte de la Leipzig

mart. 19th, 2019 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 21-24 martie 2019, Editura Tracus Arte va fi prezentă la Târgul Internațional de Carte de la Leipzig, în cadrul standului Ministerului Culturii și Identității Naționale, cu volume reprezentative, apărute în ultimele luni. Menționăm Iluminarea marilor construcții,de Ion MureșanPoeme, de Matei Vișniec, Cântecul omului de vânzareGeo Bogza, Criminalii și crinii, de Ion Stratan, Poheme, de Gellu Naum, Indigode Alina Purcaru, Ghingade Dan Coman, europa, zece cântece funerarede Elena Vlădăreanu, kirilăde Teodor Dună,odeletă societății de consum, de Romulus BucurTehnici de camuflajde Robert Șerban10×10 (antologie)Familia Popescude Cristi Popescu, Frica, de Nicolae Breban, Ei sunt printre noi, de Mihai Ignat, Dimineață pierdutăde Cătălina Buzoianu, Clopotul scufundat, de Livius Ciocarlie, Jurnal: Pagini regăsite 9 octombrie 1959 – 3 mai 1962de Mircea Eliade, O singurătate feroce, de Mariana Marin.

Participarea din acest an la Târgul de la Carte de la Leipzig se înscrie în calendarul de acțiuni ulterioare programului de țară invitată de onoare la ediția din anul 2018.

Înființată în 2007 cu scopul de a publica cei mai buni autori români contemporani, Editura Tracus Arte și-a diversificat în ultimii ani portofoliul, fără să renunțe la misiunea sa inițială. Echipa editorială și-a propus, pe de o parte, să descopere și să impună scriitorii români de azi din toate genurile literare și culturale, de la poezie, proză și teatru, la critică și teorie, iar pe de altă parte, să (re)aducă în actualitate opere esențiale, intrate deja în canonul (post)modernității. Editura Tracus Arte publică peste 100 de titluri anual – opere originale și traduceri (în general titluri de referință ale literaturii universale, autori premiați cu unele dintre cele mai importante distincții: Nobel, Herder, T. S. Eliot). De la debuturi în poezie sau antologii ale unora dintre cei mai valoroși poeți români și străini ai secolului XX, la studii despre avangardă, critică literară și teorie, editura își diversifică anual colecțiile și titlurile. În același timp, publicarea operelor complete ale lui Shakespeare sau publicarea pieselor lui Cehov, alături de volumele lui Antonin Artaud și de cele ale autorilor români ca Matei Vișniec, menține viu interesul cititorilor pentru teatru și avatarurile lui.

www.tracusarte.ro

 

Număr de vizualizări :677


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro