Participarea Directorului General al INCFC la conferința „Young Creative Generations” de la Bruxelles

mart. 28th, 2019 | By | Category: Postcard

Președinția românească a Consiliului Uniunii Europene a organizat marți, 26 martie, la Bruxelles, conferința Young Creative Generations – „Tânăra generație creativă”. Reprezentanța Permanentă a României la Consiliul U.E. anunță participarea doamnei Conf.univ.dr. Carmen Croitoru, Director General al Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală, în calitate de keynote speaker la conferința „Young Creative Generations” care a avut loc marți, 26 martie 2019, în capitala Uniunii Europene.

Tema anunțată a conferinței vizează posibilitățile de dezvoltare a creativității, a potențialului inovator și a gândirii critice la tineri; dezvoltarea contextului și asigurarea resurselor necesare echipării generațiilor noi cu abilități și competențe creative, pentru o mai bună incluziune socială şi inserţie profesională.

Tinerii de azi, generic numiți „generația digitală” a Europei sunt creatori și consumatori de cultură care, atunci când li se oferă oportunitatea, excelează în exploatarea potențialului tehnologiilor digitale și noile media. Este nevoie, așadar, să se țină seama de nevoile specifice acestei generații și ale tinerilor profesioniști din sfera creativă și culturală, în elaborarea politicilor actuale și viitoare, a programelor și acțiunilor ce vizează, în mod particular inițiativele din sfera culturală și mediatică, pentru a stimula potențialul creativ al tinerilor.

În deschiderea conferinţei, Carmen Croitoru a subliniat că unele mituri legate de tânăra generaţie şi de capacitatea lor creativă sunt contrazise de datele statistice de până acum şi că o mare parte din preconcepţiile noastre despre tinerii consumatori şi creatori de cultură ar trebui mai atent studiate şi măsurate, iar acest lucru se poate face numai cu instrumente de cercetare specializată.

Ținta acestei conferințe a fost aceea de afla răspunsuri la următoarele întrebări:

Cum putem asigura accesul la cultură și participarea la viața culturală – o provocare important încă, în ciuda oportunităților ivite prin trecerea la era digitală?

Cum putem asigura o mai bună coordonare a politicilor naționale și consolidarea sinergiei între cultură și educație, educație antreprenorială și tineri antreprenori?

Suntem de acord că măsurile de sporire a oportunităților de intrare de pe băncile școlii pe piața muncii ar trebui să fie părți ale unui continuum?

Care ar fi abilitățile cele mai relevante de care ar avea nevoie tânăra generație pentru a face față provocărilor actuale?

Cum putem promova mai bine abilitățile digitale și competența mediatică?

Conferința organizată de Președinția românească a Consiliului Uniunii Europene nu a avut un caracter public, aceasta fiind destinată în principal experților reprezentanți ai statelor membre UE.

Număr de vizualizări :538


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro