Opereta ,,Hapciu în Re Major”, în avanpremieră la „BĂRBIERUL DIN SEVILLA”

mart. 25th, 2019 | By | Category: Eveniment

Pe 29, 30 și 31 martie 2019, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe cei mici să urmărească spectacolul de operetă ,,Hapciu în Re Major” după opereta ,,Mam’zelle Nitouche” de F. R. Hervé. Spectacolul este regizat de maestrul Cristian Mihăilescu, sub conducerea muzicală a lui Gheorghe Iliuță, scenografia este realizată de Andreea Koch, iar coregrafia de Cătălin Caracaș. Ultimele bilete disponibile la cele cinci reprezentații ale spectacolului din Sala Mare pot fi achiziționate din rețeaua bilete.ro.

Tot la Sala Mare, pe 12 aprilie, copiii, alături de părinții lor, sunt așteptați la un nou spectacol în premieră. Este vorba despre opera ,,Figaro, Figaro, Figaro”, o adaptare după ,,Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, una dintre capodoperele muzicii universale. Așa cum i-a obișnuit deja pe iubitorii OCC, maestrul Cristian Mihăilescu pregătește, cu aceeași dedicare și pasiune pentru artă, alături de talentații artiști ai Operei Comice, un spectacol care promite să îi surprindă pe cei mici și să îi introducă în fascinanta lume a muzicii clasice.

Bărbierul din Sevilla este cea mai cântată operă comică din repertoriul belcanto-ului italian. Practic nu există scenă a lumii care să nu o monteze, datorită muzicii excepționale a lui Rossini, dar și a subiectului lui Beaumarchais. Iată două ingrediente care fac ca ea să aibă zeci și sute și mii de montări în toată lumea. Vrem ca prin Bărbierul din Sevilla să-i facem pe copii să se îndrăgostească de muzică, să se îndrăgostească de operă, de frumusețea operei, de frumusețea spectacolului muzical în general, care are, în același timp muzică, proză, arhitectura decorurilor, costume, lumini. Să se îndrăgostească de spectacolul muzical în general, de operă în special, să se îndrăgostească de frumusețea vocii umane și să se îndrăgostească de Opera Comică pentru Copii”, a declarat maestrul Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

Weekend-ul acesta explorați, alături de Nino, istoria muzicală a Londrei!

Pe 30 și 31 martie, Nino, personajul preferat al copiilor, este ghidul celor mici în călătoria în istoria muzicală a Londrei. Micii aventurieri vor avea ocazia să asculte arii din opera ,,The Telephone” de Gian Carlo Menotti, din musicalul ,,My Fair Lady” de Frederick Loewe, musicalul ,,West Side Story” și opereta ,,Candide” ale compozitorului Leonard Bernstein, dar și o arie din celebrul musical ,,The Phantom of the Opera” de Andrew Lloyd Webber. Concertul-lecție ,,Cu Nino la Londra”, care se va desfășura la Salonul Mozart, este primul spectacol prezentat în limba engleză la Opera Comică pentru Copii.

Povestea ,,Harap Alb” continuă la Sala UnderGrant

Tot în acest weekend, 30 și 31 martie, povestea lui ,,Harap Alb”, spectacolul de teatru inspirat din povestea lui Ion Creangă, continuă la Opera Comică pentru Copii. Lupta dintre bine și rău are loc chiar pe scena Sălii UnderGrant, sâmbătă și duminică, de la orele 10:00 și 12:00. Biletele se pot achiziționa din rețeaua bilete.ro. După spectacol, micii iubitori ai poveștilor lui Ion Creangă au ocazia să își testeze cunoștințele despre Harap Alb în cadrul jocului Escape Room. Camera aranjată ca în povestea feciorului de împărat oferă o experiență unică fiecărui copil care trebuie să fie atent la detalii, să caute și să deslușească indiciile, alături de echipa sa, pentru a reuși să iasă din cameră în cel mai scurt timp.

Primăvara Jocurilor și Porțile deschise la Atelierele Micul Artist

Primăvara este momentul potrivit pentru jocurile în aer liber. Opera Comică pentru Copii vă invită, sâmbătă și duminică, de la 11:00 la 19:00, respectiv 11:00 – 17:00, în Grădina OCC pentru a petrece timp prețios împreună cu familia. Echipa OCC a pregătit pentru cei mici board games-uri, activități recreative în cadrul Aventura Park, foto corner, food court și multe alte surprize.

Tot în acest weekend, cei mici vor avea ocazia să participe gratuit la o serie de ateliere distractive în cadrul programului ,,Porțile Deschise la Atelierele Micul Artist”. Sâmbătă, 30 martie, de la 12:00 la 14:00, copiii pot participa la Atelierul de Step sau Atelierul de benzi desenate, iar duminică, 31 martie, sunt așteptați la Atelierul de Cor, de la 12:00 la 14:00, și apoi la Laboratorul de Păpuși, între orele 14:00 – 16:00.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

 

Număr de vizualizări :587


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro