Lansare: ”Ghidul MNLR în Braille”

mart. 25th, 2019 | By | Category: Postcard

Duminică, 31 martie 2019, la ora 13.00, Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România lansează ”Ghidul MNLR în Braille” pentru persoane cu deficiențe de vedere. Evenimentul va avea loc la sediul expozițional din Strada Nicolae Crețulescu 8 în prezența domnului Ioan Cristescu, director general al MNLR, a domnului Tudorel Tupiluşi, președinte al Asociației Nevăzătorilor din România, și a domnului Radu Sergiu Ruba, consultant științific al ghidului. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Conținutul celor două volume ale ghidului, tipărit în Braille, în zece exemplare, este conceput de regizorul Radu Băieșu și reprezintă efortul echipei MNLR de muzeografi și redactori (Anița Grigoriu, Alina Nicoleta Ioan, Cristina Milca, Iuliana Miu, Olimpia Novicov, Oana Oros, Elena Loreta Popa, Luana Stroe, Eugenia Țarălungă, Loredana Voicilă), sub atenta îndrumare a consultanților științifici (Luigi Bambulea, Bianca Cernat, Paul Cernat).

Ghidul își propune creșterea gradului de conștientizare și promovare a oportunităților de acces în muzeu pentru persoanele nevăzătoare, precum și oferirea unui text – pretext pentru organizarea de vizite și ateliere gratuite de către muzeografii MNLR.

Număr de vizualizări :717


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro