”Insula Fertilităţii urmată de periplul lui Simplicissimus prin aproape acelaşi loc”, de Henry Neville

mart. 5th, 2019 | By | Category: Carte in lucru

În curând, la Editura Tracus Arte va apărea volumul Insula Fertilităţii urmată de periplul lui Simplicissimus prin aproape acelaşi loc, de Henry Neville, ediţie, traducere, studiu introductiv şi note de Toma Sava.

Unele cărţi au un destin de-a dreptul bizar: la publicare devin instantaneu faimoase, nu sunt complet uitate niciodată, dar dispar pentru o lungă perioadă de timp, nu ajung în programa şcolară şi nici nu au parte de ecranizări de succes, iar în cele din urmă, când reapar, cheia textului e de fiecare dată alta şi de fiecare dată pare că e cea bună. Iar dacă subiectul unei astfel de cărţi este povestea unui contabil care naufragiază împreună cu patru femei pe o insulă paradisiacă, lucrurile devin cu mult mai interesante, în special pentru că ceea ce începe ca un banc nu se termină cu o poantă; se transformă într-o naţiune. (Toma Sava)

 

Trândăvia şi îndestularea au trezit în mine pofta de femeie. Începând să ne obişnuim unul cu celălalt, le-am convins pe cele două slujnice să mă lase în patul lor, ceea ce la început am făcut în taină, dar mai apoi, obiceiul luând locul ruşinii (pe insulă fiind doar noi), am făcut-o mai pe şleau, lăsându-ne pradă poftelor trupeşti. Mai apoi, fata jupânului meu a vrut şi ea să facă ceea ce făceam noi trei. Adevărul este că erau toate femei frumoase, cu forme pline (fiind bine hrănite) şi arătau tare bine când erau îmbrăcate. (Henry Neville)

 

Vizitați site-ul editurii Tracus Arte: www.tracus arte.ro

 

Număr de vizualizări :1179


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro