Generația Millennials și noul val de jurnalism

mart. 12th, 2019 | By | Category: Postcard

Marți, 26 martie 2019, Goethe-Institut lansează noul site FOKUS pe GERMANĂ și astfel cele două proiecte în fokus în 2019. Millennials în FOKUS este un program jurnalistic româno-german cu și despre generația Millenials.

”Cei 20 de participanți, care au fost selectați în urma apelului lansat de Goethe-Institut în toamna 2018, pentru a participa la proiectul de mentorat pentru tineri jurnaliști vor scrie pentru noul site FOKUS pe GERMANĂ,

fiind mentorați de jurnaliști profesioniști. Subiectele dezbătute vor fi grupate în jurul celor trei rubrici: societate, digitalizare și protecția mediului. Fiecare temă abordată va fi însoțită de câte o dezbatere FOKUS Talk, creându-se astfel o legătură directă între mediul online și cel offline.

FOKUS Talk s-a lansat în toamna anului 2017, aducând împreună colaboratorii FOKUS pe GERMANĂ, cititorii și invitații interesați de dezbaterea unor teme relevante local și global.

Astfel s-a creat un cadru de discuție pentru cei care au un cuvânt de spus despre societatea actuală, dar și pentru cei care vor să schimbe în bine conținutul online, contribuind direct.

Pe 26 martie, se va lansa așadar Millennials în Fokus și cu această ocazie celebrăm lansarea noii platforme online cu primul Fokus Talk din noua serie care abordează tema Millenials & Social Media.

Invitatul special al discuției este Felix Dachsel, redactor-șef VICE Germania. Dezbatem cu și despre millennials, atât la Goethe-Institut, cât și în social media modul în care se transformă comunicarea datorită rețelelor sociale.

Millennials & social media

Like-urile și share-urile filtrează în câteva secunde ce este valoros și interesant de zgomotul de fundal. În astfel de cazuri o postare neutră pierde de multe ori concursul în favoarea confruntărilor virulente demne de un consum avid de popocorn.

Ne propunem să găsim răspunsuri la următoarele întrebări actuale:

– În ce fel revoluționează social media formele comunicării și modul nostru de exprimare și participare la situații și evenimente globale.

– Contribuie social media la stabilirea unor conexiuni reale sau împiedică relaționarea?

În contextul luptei pentru mai multe like-uri și astfel mai multă atenție ne intrebăm, printre altele, dacă social media oferă un spațiu pentru comunicare obiectivă și exprimare autentică.

Cum decidem căror conținuturi suntem dispuși să ne dedicăm timpul petrecut online? De ce devenim tot mai (ne)impresionabili? Dezbatem la FOKUS Talk.

Când?

Marți, 26 martie, la ora 19.00.

Unde? Într-un cadru relaxat, în noul spațiu de evenimente al Goethe-Institut București: Pavilion 32, Calea Dorobanți 32.

Discuțiile sunt mai plăcute când sunt acompaniate de cafea și un dulce nemțesc.

★ Dezbatere cu Felix Dachsel, redactor-șef VICE Germania

★ Dezbaterea are loc în limba germană.

 

Intrarea este liberă.” , anunță Goethe-Institut.

Număr de vizualizări :580


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro