Filmul documentar ”Planeta Petrila”, la Zilele Filmului de Arhitectură din Budapesta

mart. 5th, 2019 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român Budapesta contribuie în calitate de partener al Zilelor Filmului de Arhitectură din Budapesta, cu proiecția filmului documentar „Planeta Petrila” în regia lui Andrei Dăscălescu. Zilele Filmului de Arhitectură din Budapesta, aflate la cea de a 11-ea ediție, se vor desfășura în perioada 7-10 martie 2019 la Cinematograful Toldi (sectorul V.,Budapesta, Str.Bajcsy-Zsilinszky, nr. 36-38). Filmul documentar „Planeta Petrila” va fi proiectat joi, 7 martie, la ora 19.00.

„PETRILA, o lume ce nu seamănă cu nicio așezare posibilă, cu NIMIC și NIMENI de NICĂIERI…” este citatul scris pe un zid la intrarea în orașul minier Petrila, într-un moment în care principalul motor economic, mina de cărbune, se închide, aruncând comunitatea într-un declin ireversibil.

Documentarul realizează cu accente absurde, adesea amuzante, portretul unei lumi rămasă fără perspective – propunând teme universale, precum rezistența prin artă, păstrarea identității sau alternativa culturală a unui oraș în era post-industrială.

Filmul va fi proiectat în limba originală, cu subtitrare în limba maghiară și engleză.

 

Trailerul Zilelor Filmului de Arhitectură:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=wyZRg-LJesQ

 

Număr de vizualizări :800


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro