Concert de ziua Unirii Basarabiei cu România. Recital de pian la patru mâini – Horia Mihail (România) și Lidia Ciubuc (R. Moldova)

mart. 20th, 2019 | By | Category: Eveniment

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova, organizează pe data de 27 martie 2019, ora 18.00, la Sala cu Orgă, un concert de muzică clasică pentru a marca împlinirea  a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România. 

 

Repertoriul propus spre interpretare, într-un mod inedit, de către cei doi pianiști, Lidia Ciubuc (R. Moldova) și Horia Mihail (România), la un singur pian, s-ar putea constitui într-o metaforă a unității culturale române și într-un argument al dialogului neîntrerupt al valorilor universale. Programul concertului reunește lucrări din creația lui F. Schubert – Fantasia in f – moll pentru pian la 4 mâini, op.103, R. Schumann – Bilder aus Osten op. 66, G. Enescu – Rapsodia română nr. 1 în La major, op. 11 (transcripție pentru pian la 4 mâini de M. Sireteanu), L. Ciubuc – Acoladă Carpatină.

Intrarea publicului în sală va fi liberă.

 

Număr de vizualizări :424


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro