Spectacolul ”Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele ”, la Chișinău

feb. 18th, 2019 | By | Category: Eveniment

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău organizează o nouă  manifestare culturală de excepție în cadrul programului Centenar. Spectacolul ”Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele ” se va desfășura la Sala cu Orgă din Chișinau pe data de 25 februarie 2019, ora 18.00 și 26 februarie 2019, ora 18.00. Totodată, renumiții invitați ai acestui regal, ce aduce muzica și poezia  într-un veritabil dialog al artelor, cunoscuții actori Ion Caramitru și Horațiu Mălăele vor susține un master class pe data de 26 februarie 2019, ora 11.00 în Sala Unirii, la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

În seria celor mai în vogă producții teatrale ale ultimelor sezoane, spectacolul « Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele »  este prezentat pentru prima dată la Chșinău. Duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin și o muzică desăvârșită, pe strunele violoncelistului Adrian Naidin.

Legende ale scenei  românești, actorul Horațiu Mălăele și prietenul său de-o viață, marele Ion Caramitru, urcă pe scena  Sălii cu orgă din Chișinău pentru încă o ediție de gală a celei mai aplaudate producții teatrale din ultimele sezoane: Caramitru-Mălăele, câte-n lună și câte-n stele, pusă în scenă la București  sub cupola Teatrului Național.

Spectacolul este o excelentă provocare pentru doi maeștri rostitori de versuri, eleganți și inteligenți, care explorează cu umor subtilități ale minții și colțuri secrete ale sufletului.

Caramitru recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și plin de umor – demonstrații de virtuozitate într-un duel de vorbe ai cărui martori sunt adesea Shakespeare, Topârceanu sau Nichita Stănescu.

Horațiu Mălăele rămâne un geniu comic care a demonstrat din plin că are la îndemână toate subtilitățile minții și ale sufletului, pe care le atinge folosind toate mijloacele artei. “Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani”, așa cum îl descrie Ion Caramitru, neobositul Mălăele este într-o perpetuă căutare și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta.

Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat invitația de a da ritm acestui spectacol neconvențional de cuvinte. “Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt. Sunt întâlniri între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet” spune el.

Ajuns la cel de-al patrulea sezon, răstimp în care a fost jucat de fiecare dată cu casa închisă, atât la reprezentațiile din București, cât și în cadrul turneelor programate în țară, spectacolul Caramitru-Mălăele câte-n lună și în stele începe seria edițiilor de gală și la Chișinău pe scena Sălii cu orgă.

Vă invităm să-i reîntâlniți pe cei trei artiști în sala de spectacol, pentru ca mai apoi, așa cum spune Horațiu Mălăele, “în continuarea vieții dumneavostră să râdeți, pentru că râsul este muzica sufletului, să vă jucați  – acesta  este secretul tinereții și să iubiți – aceasta este rațiunea de a trăi”

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

 

Număr de vizualizări :639


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro