Scriitorii Caius Dobrescu și Walther Alexander Prager, la Clubul de lectură Institutul Blecher

feb. 9th, 2019 | By | Category: Eveniment

Duminică, 10 februarie 2019, de la ora 19.00, în localul-librărie Tramvaiul 26 (strada Cercului nr. 6, sect. 2, București), Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită la întâlnirea cu scriitorii Caius Dobrescu și Walther Alexander Prager. Moderator: Claudiu Komartin.

Caius Dobrescu (n. 1966) a făcut parte din „Grupul de la Brașov”, ce l-a avut ca mentor pe Alexandru Mușina. Beneficiază, între 1990 și 1991, de bursa „Herder” la Universitatea din Viena. Doctor în Litere (1999), este profesor universitar la Universitatea București. După debutul în volumul colectiv „Pauză de respirație” (1991, împreună cu Andrei Bodiu, Marius Oprea și Simona Popescu), a publicat patru volume de poezie: „Efebia” (1994), „Spălându-mi ciorapii” (1994), „Deadevă” (1998) și „Odă liberei întreprinderi” (2009), a cărei traducere în limba germană, „Ode an die freie Unternehmung”, a primit Premiul orașului Münster pentru poezie europeană. A mai publicat cinci volume de eseuri și studii critice și șapte romane: „Balamuc sau pionierii spațiului” (1994), „Teză de doctorat” (2007), „Euromorphotikon” (2010, roman în versuri), „Minoic” (2011) și seria „Vlad Lupu” publicată de Crime Scene Press, din care au apărut până acum „Moarte în ținutul secuilor” (2017), „Praf în ochi” (2017) și „Recviem pentru nimeni” (2018).

 

Walther A. Prager (n. 1978) a absolvit Facultatea de Filosofie la București, unde obține titlul de doctor în filosofie greacă, iar la UBB urmează o bursă postdoctorală în același domeniu. Începând cu anul 2004, realizează un număr de traduceri din limba greacă ale unor opere din zona teologiei și filosofiei, printre care „Filon din Alexandria, Despre crearea lumii” (2016), „Nemesius din Emesa, Despre natura omului” (2012) și „Testamentele celor doisprezece patriarhi” (2015), precum și traduceri din limba engleză din domeniul psihologiei. De câțiva ani încoace, scrie texte de poezie, dramaturgie și proză, fără să le fi publicat. Este profesor de filosofie.

 

Număr de vizualizări :986


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro