Programul Cinematecii Românești de la ICR Londra spune „Povestea unui pierde-vară”

feb. 26th, 2019 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 27 februarie 2019, programul Cinematecii Româneşti de la Institutul Cultural Român din Londra se relansează cu „Povestea unui pierde-vară”, al treilea lungmetraj semnat de Paul Negoescu.

Prezentată în premieră britanică și avându-i în distribuție pe cunoscuții actori Alexandru Papadopol, Nicoleta Lefter şi Crina Semciuc, pelicula evocă modul în care o iubire de o vară poate schimba complet viața unui om. La finalul proiecției, regizorul Paul Negoescu va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul.

Filmul, un omagiu adus lui Woody Allen, prezintă povestea lui Petru (Alexandru Papadopol), profesor de matematică la Universitatea Politehnică din Bucureşti, care duce o viaţă lipsită de griji. El este într-o relație deschisă cu Irina (Nicoleta Lefter), care îi iartă de multe ori infidelitatea, însă, în momentul când află că partenera lui este însărcinată, Petru este forțat să renunțe la vechiul său stil de viață și să își asume responsibilitatea, chiar dacă are deja 42 de ani. Unul dintre prietenii săi apropiaţi decide să scrie o carte despre povestea lui.

Născut în 1984, regizorul și scenaristul Paul Negoescu a studiat Regie de Film la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”din Bucureşti. Cineastul a regizat câteva scurt­-metraje care au fost selectate și premiate în cadrul mai multor festivaluri de film internaționale, inclusiv cel de la Cannes (2012), Berlin (2008, 2009 și 2010), Karlovy Vary și Rotterdam. Două dintre scurtmetraje au fost nominalizate la European Film Academy Awards în 2009 și 2011, iar primul său film, „O lună în Thailanda”, a fost premiat la Festivalul de Film de la Veneţia în 2012.

„Cinemateca românească” este unul dintre programele permanente ale ICR Londra, menit să pună în valoare filme românești din toate timpurile. Începând cu anul 2017, Cinemateca prezintă o serie de filme românești recente, care nu au intrat în rețelele de distribuție britanice.

 

Pentru mai multe detalii vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk  şi https://www.facebook.com/ICRLondon/.

Număr de vizualizări :492


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro