”Mărțișorul meu”. Ateliere de (re)creație pentru copii, la Lisabona

feb. 25th, 2019 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 2 martie 2019, între orele 10.30 – 13.00, la sediul ICR Lisabona (Rua de Barão, nr. 10), Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona organizează ateliere de (re)creație pentru copii cu ocazia sărbătoririi Mărțișorului.

Înscris din 2017 în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO, Mărţişorul marchează venirea primăverii și reprezintă tradiția de a oferi celor dragi un obiect-talisman simbolic, prins de un şnur împletit din două fire, unul alb şi unul roşu, în semn de apreciere, protecție și belșug.

 

Atelierele vor fi organizate împreună cu profesorii care asigură predarea în Portugalia a Cursului de limbă, cultură și civilizație românească, program destinat menținerii și dezvoltării identității culturale și lingvistice în rândul comunităților românești din străinătate. Sub îndrumarea acestora, copiilor li se va explica povestea Mărțișorului și îşi vor antrena imaginația și creativitatea confecționând mărțișoare reciclabile, din hârtie, pastă rece sau materiale textile.

 

Atelierul se adresează tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 – 12 ani. Participarea se face pe bază de înscriere la adresa: portugalia.lccr@gmail.com.

 

 

 

Număr de vizualizări :725


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro