Marin Sorescu – “Pluta Meduzei”, spectacol-lectură la Naționalul craiovean

feb. 21st, 2019 | By | Category: Eveniment

Scriitorul Marin Sorescu va fi sărbătorit și în acest an la teatrul care îi poartă numele. Marți, 26 februarie 2019, ora 18.00, la sala “Ion D. Sîrbu” a Teatrului Național “Marin Sorescu” este programat spectacolul-lectură ”Pluta Meduzei”. Spectacolul, în regia lui Bogdan Cristian Drăgan, îi are în distribuție pe Anca Dinu, Constantin Cicort, Eugen Titu, Geni Macsim, Petronela Zurba și Liviu Topuzu. Adaptarea și scenografia spectacolului, Bogdan Cristian Drăgan. Prezintă, Nicolae Coande.

“Pluta Meduzei” este o piesă publicată de Marin Sorescu în anul 1974. Prima reprezentație a spectacolului a avut loc la Teatrul din Petroșani, în stagiunea 1980-1981. Piesa a avut o premieră radiofonică la ORTF Paris, în anul 1980, versiunea franceză semnată de Annie Bentoiu.

 

Număr de vizualizări :828


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro