Finisaj inedit al expoziției „Gustav Klimt. Precursor al modernității”, la Palatul Suțu

feb. 20th, 2019 | By | Category: Postcard

Joi, 28 februarie 2019, ora 19.00, Muzeul Municipiului București și Forumul Cultural Austriac București vă invită la finisajul expoziției „Gustav Klimt. Precursor al modernității”. Evenimentul va avea loc la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2) și va fi unul inedit, deoarece va include un montaj video 3D după faimosul portret al Adelei Bloch-Bauer realizat de Gustav Klimt.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Animația „Adele Bloch-Bauer/Woman in Gold” (2010), care va fi prezentată de curatoarea Ana-Daniela Sultana, este produsă de Safe Frame și a fost comandată de Ronald S. Lauder, actualul posesor al lucrării originale „Portretul Adelei Bloch-Bauer I” și fondatorul Muzeului Neue Galerie de artă germană şi austriacă din Manhattan, New York.

Ana-Daniela Sultana este curator şi consultant artistic la Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București. Absolventă a Universităţii de Artă Aplicată din Viena, a coordonat proiecte cultural-artistice la Institutul Cultural Român de la Viena, Muzeul de Artă Timişoara şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti.

Safe Frame este un studio de producție video şi animație din Bucureşti, ai cărui membri sunt: Ştefan Popescu, Sebastian Cosor şi Cosmin Sîrbulescu.

Expoziţia „Gustav Klimt. Precursor al modernității”, compusă din 15 panouri cu texte explicative și imagini, a fost realizată la propunerea Ministerului Afacerilor Externe al Austriei.

 

Număr de vizualizări :648


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro