„Europa muzicală”, la Ierusalim

feb. 21st, 2019 | By | Category: Postcard

În sala arhiplină a impunătorului auditorium al YMCA Ierusalim, ICR Tel Aviv – în colaborare cu Primăria Ierusalim și Biblioteca Muzicală din Ierusalim – a organizat marți, 19 februarie 2019, concertul de gală „Europa muzicală”, oferit cu prilejul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Baritonul român Valentin Vasiliu, solist al Operei Naționale București, a cucerit audiența prin interpretarea unor lieduri românești și arii din opere celebre semnate de cunoscuți compozitori europeni, alături de artiștii internaționali: Menorah Winston (România/SUA) – soprană, Monica Schwarz (Israel) – soprană, Kira Zibnițki (Israel) – mezzosoprană, Audelia Zagouri (Israel) – soprană, Maria Yoffe (Israel) – soprană, Sonia Mazar (Israel) – pian.

Concertul a fost precedat de o serie de intervenții susținute de oficiali români și israelieni. Martin Salamon, directorul ICR Tel Aviv, a punctat importanța deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, precum și prioritățile strategice ale acestei funcții pe perioada mandatului românesc. Eyal Ezri, directorul adjunct al departamentului de cultură din cadrul Primăriei Ierusalim, a salutat deținerea Președinției rotative de către România și a încurajat schimburile bilaterale în domeniul cultural, în virtutea bunelor relații diplomatice existente între cele două state.

 

Programul muzical, cuprinzând piese ale compozitorilor europeni Dvořák, Mozart, Donizetti, Verdi, Offenbach, Curtis, Bizet, Puccini, a fost interpretat magistral de artiștii participanți, publicul răsplătindu-i cu aplauze îndelungate.

 

Totodată, la invitația partenerilor israelieni, baritonul român Valentin Vasiliu a susținut un master class de tehnică vocală la Biblioteca Muzicală „Rose” din Ierusalim, în data de 20 februarie, ca urmare a succesului constant de care se bucură participarea artiștilor lirici români la evenimente de profil în Israel. Publicul a fost format din profesioniști și absolvenți ai Academiei de Muzică

 

Număr de vizualizări :759


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro