Conferință: Jurnal vizual al ultimilor 10 ani de pe șantierul TNB și evoluția Pieței Universității

feb. 19th, 2019 | By | Category: Postcard

Joi, 21 februarie 2019, ora 18.30, Muzeul Municipiului București îi invită pe toți ce interesați să participe la conferința de cu tema: „Proiect TNB. Jurnal vizual de șantier, 2007 – 2017”, susținută de Mihai Bodea, la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2). Coordonator: Cătălin D. Constantin.

În perioada 2011-2015 a avut loc remodelarea clădirii Teatrului Național din București. Investiția a fost făcută prin contractarea unui împrumut ca urmare a aderării României la Uniunea Europeană, fiind concepută ca o investiție în imaginea centrului orașului București, o Capitală europeană. În aceeași perioadă, intersecția centrală a orașului și spațiile pietonale alăturate, ansamblu cunoscut ca Piața Universității, au fost rearanjate în acord cu noul statut al orașului.

Mihai Bodea – „Am urmărit sub forma unui amplu studiu vizual, evoluția clădirii TNB, a Pieței Universității și a vecinătăților în perioada 2007 – 2017. Arhiva obținută pe această cale a început să fie modelată sub forma unor materiale adresate publicului între care se găsesc un tur virtual și un album de fotografie documentară aflat în faza de proiect. Toate materialele sunt grupate sub titlul „Proiect TNB”. În cadrul conferinței voi prezenta motivațiile mele, modul de lucru și o serie de imagini însoțite de explicații.”

Mihai Bodea s-a născut la Brașov în 1979, în cartierul vechi Șchei, a urmat cursurile liceului Andrei Șaguna. Venind la București pentru studii de grafică și apoi de cinematografie a fost cucerit și intrigat de acest oraș cu influențe orientale și europene, distrus pe timp de pace și remodelat de regimurile politice succesive. După terminarea studiilor de cinematografie și-a folosit abilitățile tehnice în proiecte documentare pe care le-a condus ca o cercetare artistică asupra subiectelor abordate. Rezultatul acestor proiecte îl reprezintă o serie de materiale documentare multimedia.

Intrare 10 lei. Biletele se pot cumpăra în ziua conferinței de la standul de bilete al Palatului Suțu și includ vizitarea muzeului în termen de 30 de zile de la achiziționarea lor.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

 

Număr de vizualizări :709


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro