spot_img

Baletul ,,Alice în Țara Minunilor”, premiera lunii martie la Opera Comică pentru Copii

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe spectatorii de toate vârstele la premiera lunii martie : baletul ,,Alice în Țara Minunilor”. Spectacolul, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu, va avea avanpremiera pe 1 martie, de la ora 18:30, la Sala Mare, iar premiera în zilele de 2 și 3 martie, de la orele 17:00, respectiv 11:00. Spectacolul are reprezentații programate în zilele de 9, 10, 16 și 17 martie 2019, iar biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro. ,,Alice este unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale copilăriei noastre și, totodată, povestea care a cunoscut nenumărate ecranizări în ultima jumătate de secol. Eroina este pentru noi toți un exemplu de curaj și imaginație fără limite. Peripețiile sale fantastice continuă să încânte generațiile de astăzi, așa cum i-au fascinat odată și pe părinții lor. Iar când Țara Minunilor este Opera Comică pentru Copii, Alice suntem fiecare dintre noi. Să înceapă visul!” – Felicia Filip, director general al Operei Comice pentru Copii.

Celebra balerină Corina Dumitrescu, recunoscută și apreciată în lumea artistică, este creatoarea mai multor superproducții prezentate la Opera Comică pentru Copii și foarte îndrăgite de cei mici, printre care ,,Cenușăreasa”, ,,Albă ca Zăpada”, ,,Fetița cu Chibrituri” și ,,Jack și Vrejul de Fasole”. Spectacolul ,,Alice în Țara Minunilor” este o invitație de a păși, din nou, în lumea magică a baletului și de a ne reîntâlni cu binecunoscuta poveste a lui Alice transpusă într-un cadru feeric.

Mistery Box la Magazinul OCC

Pentru că știm că întotdeauna lucrurile misterioare sunt cele mai interesante, în exclusivitate și în număr limitat, Magazinul OCC lansează în premieră ,,Mystery Box OCC”! Ce conține pachetul? O mulțime de surprize garantate: un joc, o carte, un produs personalizat și un produs de sezon. ,,Mystery Box OCC” vine în două variante de preț, de 49 lei sau de 129 lei, dar valoarea produselor din interior este mult mai mare! De asemenea, există variante diferite și în funcție de vârsta copilului: 3-6 ani sau 6-10 ani. Oferta este limitată la 10 pachete ,,Mystery Box OCC” în fiecare weekend, iar conținutul cutiilor diferă!

Arlechino și Colombina se întorc la OCC

Din 2 martie, simpaticii servitori ,,Arlechino și Colombina” se întorc în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii, în spectacolul de operă cu același nume, o adaptare după opera ,,La serva padrona” (,,Servitoarea stăpână”) de Giovanni Battista Pergolesi. Cele două personaje au o nouă misiune de îndeplinit: s-o ajute pe servitoarea Serpina să pună mâna pe averea stăpânului său. Acesta, un bătrân bogat dornic să scape de cicăleala Serpinei, îi cere lui Arlechino să-i găsească repede o soție. Arlechino și Colombina pun la cale o farsă bătrânului Uberto, care se trezește însurat cu forța. Cei care vor să îi întâlnească pe Arlechino și pe Colombina sunt invitați să cumpere bilete la reprezentațiile din 2, 3, 9 și 10 martie, de la orele 10:00 și 11:30.

Spectacolul ,,Erus și Valea Răbdării, 22 reprezentații în luna martie

Din 9 martie, mult așteptatul spectacol de teatru ,,Erus și Valea Răbdării”, în regia Irinei Slate, după cartea lui Alec Blenche, revine pe scena Sălii UnderGrant. Copii sunt invitați să pornească alături de voinicul Erus într-o aventură plină de peripeții în Valea Răbdării. Cei mici au ocazia să se bucure de o poveste despre prietenie și despre înțelegere, care aduce în prim plan răbdarea, una dintre cele mai prrețioase virtuți ale omului. La cererea mare a publicului, spectacolul are programate, în total, 22 reprezentații în zilele de 9, 10, 16, 17, 23 și 24 martie.

 

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508