AFCN anunță lansarea sesiunii de finanțare 2/2019 – proiecte culturale

feb. 26th, 2019 | By | Category: Postcard

Ca în fiecare an la 1 martie Administrația Fondului Cultural Național lansează o nouă sesiune de finanțare a proiectelor culturale. Consiliul AFCN s-a întrunit pe 22 februarie 2019 și a definit cadrul de desfășurare a sesiunii de finanțare. Această sesiune are alocat un buget de 15,400,000 lei pentru 11 arii tematice. Având în vedere că 2019 a fost declarat Anul Cărţii în România Consiliul a decis suplimentarea bugetului alocat ariei de Promovare a culturii scrise pentru a încuraja dezvoltarea proiectelor menite să aducă obișnuința și plăcerea lecturii mai aproape de publicul de toate vârstele. Între cele 11 arii lansate este continuată aria Arta digitală și noile media, deschisă deopotrivă proiectelor editoriale digitale.

Informațiile referitoare la priorități, plafoane de finanțare și calendarul de derulare a sesiunii II/2019 sunt disponibile online pe pagina www.afcn.ro.

Ca de fiecare dată folosim prilejul pentru a-i îndemna pe operatorii culturali să înceapă din timp încărcarea proiectelor, în speranța că în acest fel se va reduce numărul de proiecte eliminate administrativ pentru erori procedurale,” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

”Recomandăm tuturor autorilor de proiecte să consulte de fiecare dată Ghidul solicitantului precum și Glosarul de termeni, documente ce sunt actualizate pentru fiecare sesiune.

            Aplicația online va fi deschisă pe 1 martie, pentru perioada 01 – 30.03.2019. Ofertele culturale vor putea fi completate în formularul online numai începând cu
1 martie. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor și programelor culturale este 30.03.2019, ora 17:00.

Tot la 1 septembrie se va deschide și aplicația de înscriere a candidaturilor evaluatorilor. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicația online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

Pentru informații suplimentare : contact@afcn.ro – management proiecte. ”, anunță Administrația Fondului Cultural Național

 

www.afcn.ro/finantari/proiecte-culturale.html

Număr de vizualizări :880


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro