Ziua Culturii Naționale, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

ian. 11th, 2019 | By | Category: Eveniment

Marți, 15 ianuarie 2019, de Ziua Culturii Naționale, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează un concert de muzică clasică prin care sunt marcați cei 169 de ani de la nașterea Poetului Național Mihai Eminescu. La eveniment vor participa soprana Amalia Lazarciuc din cadrul MuseArt Academy, pianista Marta Claudia Tudor și Corul Canticum, condus de dirijorul Răzvan Rădos. Evenimentul va avea loc în sala Victor Ion Popa din Șos. Kiseleff nr. 30, începând cu orele 18:00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

PROGRAM:

Concert de muzică clasică

Sala Victor Ion Popa

orele 18.00 – 19.00

 

Concertul susținut de Corul Canticum, condus de Răzvan Rădos, va aduce un omagiu muzical poetului național Mihai Eminescu, la 169 de ani de la nașterea acestuia, dar și creațiilor românești consacrate.

 

MuseArt Academy va fi reprezentat de soprana Amalia Lazarciuc cu un program care include piese din repertoriul muzicii clasice naționale și internaționale, compuse de Enescu, Bach, Schubert, Albeniz, Dvorak, Piazzolla. Interpretarea va fi acompaniată la pian de Marta-Claudia Tudor.

 

18.00 Cuvânt  de bun venit – Conf. univ. dr. Paula Popoiu, manager, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”

 

Lui Eminescu…Pout-puri – Amalia Lazarciuc – soprană, Marta-Claudia Tudor – pian

 

18.30 Revederi… Corul Canticum, dirijor Răzvan Rădos

 

Soprana Amalia Lazarciuc este absolventă a Universității de Muzică din București, secția canto. A concertat pe scene din țară, precum Ateneul Român, Filarmonica de Stat din Sibiu, dar și din străinătate. În anul 2017 a debutat pe scena operei de stat din Stara Zagora, Bulgaria. În prezent este membră a ansamblului vocal Canticum Bucharest, alături de care susține numeroase concerte în țară.

MuseArt Academy oferă cursuri de pian, canto, vioară, violă, chitară și educație muzicală. Instructorii MuseArt Academy sunt tineri muzicieni profesioniști, cu studii de specialitate și cariere de concertiști desfășurate în țară și în străinătate. MuseArt Academy este fondată și coordonată de pianista Sînziana Mircea, absolventă a Universității de Muzica și Dans din Köln, Germania (Bachelor) și Guildhall School of Music and Drama din Londra (Master in Performance of Music). Sînziana este de asemenea absolventă a programului de masterat în domeniul managementului instituțiilor de artă  din cadrul SDA Bocconi Business School, Milano. Mai multe informații pe site-ul www.museart-academy.com

 

Marta-Claudia Tudor a început să studieze pianul de la vârsta de 7 ani. Originară din Galaţi, a fost îndrumată de părinți să plece la București, unde a studiat la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”. Ulterior a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia Pian, avându-i ca profesori pe maeștrii Sandu Sandrin, Verona Maier și Viorela Ciucur. În decursul anilor a susţinut concerte și recitaluri solo, de muzică de cameră sau concerte cu orchestră în prestigioase săli din ţară şi din străinătate: Franţa – Paris (Institutul Cultural Român, 2003 şi 2005), Germania (2008), Tunisia – Tunis (2009), Elveţia – Interlaken (2012-2014), obținând numeroase premii și distincții. În prezent este profesoară la Colegiul Național de Muzicӑ „George Enescu” din București și la Avenor College.

Corul Canticum reprezintă o invitație în lumea artei corale de calitate. Ansamblul a debutat pe scena Universității Naționale de Muzică din București în primăvara anului 2015 printr-un concert dedicat memoriei compozitorului Paul Constantinescu în cadrul stagiunii cu același nume, organizată de Asociația Națională Corală din Romania. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, iar Canticum Bucharest a obținut încă de la prima sa apariție pe scenă aprecierile publicului și ale elitei muzicale bucureștene. De asemenea, ansamblul a concertat în cadrul „Nopții Muzeelor” în aula Palatului Cantacuzino – Muzeul Național „George Enescu” și este invitat permanent al sărbătorilor interculturale ale Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Cei douăzeci și cinci de tineri muzicieni, alături de dirijorul Răzvan Rădos, își propun să aducă un plus de prospețime genului coral, făcându-l accesibil marelui public prin abordarea unui repertoriu inspirat din folclor, jazz, gospel, pop etc.

 

Număr de vizualizări :825


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro