Proiect „la patru mâini” – întâlnire publică cu Jacky Schwartzmann și Lucian-Dragoș Bogdan

ian. 21st, 2019 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, ora 11.30, în Ceainăria MNLR (Str. Nicolae Crețulescu 8) Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Quais du Polar, Institutul Francez din București și Editura Tritonic, a organizat o întâlnire publică cu autorii Jacky Schwartzmann și Lucian-Dragoș Bogdan.

 

 

 

Întâlnirea celor doi autori de romane polițiste cu publicul din România a fost organizată în contextulProiectului „la patru mâini”, realizat de cele trei instituții în cadrul Sezonului România – Franța 2019. Proiectul constă în scrierea unui roman polițist la distanță, de către cei doi tineri autori, unul din Franța, propus de Quais du Polar, celălalt din România, propus de MNLR, iar acțiunea romanului se petrece în cele două țări. Stadiile de desfășurare a scrierii vor fi urmărite pe situl Sezonului, iar romanul va fi publicat în cele două limbi, la sfârșitul sezonului din România. În cadrul întâlnirii, mass-media și publicul au avut ocazia de a intra în dialog cu cei doi autori. Coordonatorii proiectului sunt scriitorii și traducătorii Lucia Verona și Bogdan Hrib.

În deschiderea întâlnirii, Ioan Cristescu, Director General al MNLR, a anunțat programul integral al proiectelor organizate de MNLR, în parteneriat cu instituții din țară și din Franța, în cadrul Sezonului România – Franța.

Număr de vizualizări :789


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro