Opera ,,Hänsel și Gretel” revine pe scena Operei Comice pentru Copii și ajunge la un număr record de 75 de reprezentații

ian. 28th, 2019 | By | Category: Eveniment

Din 1 februarie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe bucureșteni să urmărească celebra operă ,,Hänsel și Gretel”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Spectacolul, a cărui premieră a avut loc în 2014, a ajuns la un număr record de 75 de reprezentații, iar cei care vor să se bucure de renumita poveste a celor doi frați pot cumpăra bilete la cele 5 reprezentații programate în 1, 2 și 3 februarie 2019.

La începutul anului, Opera Comică pentru Copii readuce în atenția celor mici cele mai frumoase spectacole din repertoriul său. În 1, 2 și 3 februarie, copiii, alături de familiile lor, sunt așteptați la opera ,,Hänsel și Gretel”, la Sala Mare, spectacol adaptat după basmul musical cu același nume de Engelbert Humperdick. Cea mai longevivă producție a Operei Comice este realizată de o echipă de creație de excepție: regia îi aparține maestrului Cristian Mihăilescu, conducerea muzicală lui Ciprian Teodorașcu, scenografia este semnată de Viorica Petrovici, iar coregrafia de Cătălin Caracaș. Povestea originală a Fraților Grimm îi înfățișează pe Hänsel și sora lui, Gretel, care sunt puși în situația să se salveze și să învingă o vrăjitoare puternică. În final, frații reușesc să înfrângă răul și să iasă triumfători din această călătorie. Biletele pot fi achiziționate din rețeaua bilete.ro.

Campania ,,Bilet în așteptare” continuă

Opera Comică pentru Copii continuă, și în această stagiune, campania ,,Bilet în așteptare”, creată pentru a ajuta copiii din mediiile defavorizate. Cei care își doresc să facă o bucurie acestor copii sunt invitați să cumpere bilete ,,în așteptare” pentru spectacolele OCC, disponibile online și la casa de bilete a instituției. La fiecare bilet cumpărat, Opera Comică mai oferă încă unul și le dă astfel șansa copiilor instituționalizați sau cu probleme de sănătate să vadă spectacolele programate pe parcursul întregii stagiuni.  

În stagiunea trecută, aproape 1.500 de bilete ,,în așteptare” au fost cumpărate de spectatorii OCC, astfel încât peste 3.500 de copii au avut ocazia să urmărească, pe cele trei scene ale instituției, poveștile despre care, poate, doar au citit.

Două noi premiere, în curând la Opera Comică pentru Copii

Pe 1 martie 2019, bucureștenii sunt invitați să urmărească, la Sala Mare, premiera spectacolului de balet ,,Alice în țara minunilor”, o poveste magică transpusă în pași de dans. Spectacolul, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu, are programate 15 reprezentații în luna martie. Luna aprilie aduce o nouă premieră la Opera Comică pentru Copii, opera ,,Figaro, Figaro, Figaro”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, o adaptare după opera bufă ,,Bărbierul din Sevilla” a compozitorului Gioachino Rossini.

Concertul-lecție ,,Cu Nino în România” revine la OCC

Din 2 februarie, după o lungă călătorie prin Europa, Nino se întoarce în țară și îi invită pe cei mici să descopere muzica românească. În zilele de 2, 3, 9 și 10 februarie, concertul-lecție ,,Cu Nino în România”, de la Sala Mozart, le propune copiilor o aventură muzicală deosebită, pornind de la rădăcinile muzicii folclorice și până la muzica lui George Enescu. Din 2 februarie revine pe scena Sălii UnderGrant una dintre cele mai îndrăgite povești ale lui Ion Creangă – spectacolul de teatru ,,Punguța cu doi bani” – prezentată celor mici ca o lecție despre curaj, noroc și perseverență, într-un ritm amuzant și jucăuș. Spectacolul are programate 12 reprezentații de weekend, în zilele de 2, 3, 9, 10, 16 și 17 februarie.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.  

 

Număr de vizualizări :654


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro