Întâlnirile CdFD

ian. 14th, 2019 | By | Category: Postcard

Joi, 17 ianuarie 2019, ora 18:00, în Str.I.L.Caragiale, nr.32, București,  la REZIDENȚA BRD SCENA9, în cadrul expoziției foto INVENTAR, Centrul de Fotografie Documentară prezintă proiectele în lucru pe anul 2019. Ioana Cîrlig, Petruț Călinescu și Bogdan Tutuneanu intră în dialog cu Andra Matzal (Scena9).

”Sunteți invitați la o discuție relaxată despre cum reușești să duci la capăt un proiect de fotografie documentară într-un peisaj economico-cultural în care acest demers rămâne unul teribil de exclusivist din considerente financiare.

 

Dacă AFCN nu e, nimic nu e.

Și anul acesta activitatea Centrului de Fotografie Documentară este susținută din finanțările Administrației Fondului Cultural Național, fără de care CdFD nu ar fi existat.

 

Ioana Cîrlig  va povesti despre cel mai personal proiect de până acum – Nothing to Fear – la care lucrează deja de cinci ani and still counting…

 

Ioana documentează de-a lungul anilor viața plină de mici aventuri și mari bucurii a Rebeccăi, Helgăi, Karinei și a lui Edith – patru dintre cei zece copii ai familiei Stepanek din Petrila. 

 

Petruț Călinescu prezintă cel mai recent proiect în derulare – Dacii și Românii – și drumul lui către o carte fotografică și un documentar de lung metraj.

 

Cele foarte puține lucruri care pot fi certificate de istorici despre daci dau naștere azi unor variate interpretări: festivaluri de reconstituire istorică, pasionați de lupte și arme antice, vindecători, yoghini, oameni care își caută pacea sufletească sau restabilirea sănătății se întâlnesc cu toții în zona cetăților dacice sau în locuri ce ulterior au fost, fără dovezi clare, atribuite civilizației dacice.

 

 

Vom face și o scurtă prezentare a proiectului de grup Realități Posibile, finanțat de AFCN în 2019. Patru fotografi (Mihai Șovăială, Bogdan Tutuneanu, Ioana Cîrlig și Petruț Călinescu) vor documenta fiecare câte o poveste pornind de la conceptul de plan vs realitate în societatea românească, iar Maria Guțu va lucra la o poveste de tip road trip în Republica Moldova.

 

Acesta este primul eveniment dintr-o serie de întâlniri CdFD, în care vom avea prezentări de proiecte de fotografie documentară în lucru, precum și discuții  despre fotografia documentară.

 

Muzica și dansul le asigură Matei.

 

Întâlnirea are loc în cadrul expoziției INVENTAR, care mai poate fi vizitată doar până pe 20 ianuarie 2019 (MARȚI – VINERI, 17:00-20:00 / SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ, 13:00 – 20:00) la Rezidența BRD Scena9, Str. Ion Luca Caragiale nr. 32

 

Despre CdFD

Lucrăm la proiecte de fotografie  pe termen lung și le încheiem cu expoziții, albume și  tipărituri experimentale. Oferim granturi de fotografie, am lansat prima colecție tipărită de fotografie documentară din România și creștem o arhivă digitală pe www.cdfd.ro.

 

Expoziția INVENTAR este cofinațată de Fundația9 și găzduită de Rezidența BRD Scena9.

 

Parteneri media: Scena9, Radio TANANANA, Radio Romania Cultural, Biblioteca Metropolitană, Muzeul Țăranului Român, Departamentul de Sociologie din cadrul SNSPA, One World România, Gala Societății Civile, Think Outside the Box, The Institute, Frontline Club București.”, anunță Centrul de Fotografie Documentară.

 

Număr de vizualizări :568


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro