Expoziția ”PRO NOMOS” a artistului Christian PARASCHIV

ian. 29th, 2019 | By | Category: Postcard

Marți, 5 februarie 2019, ora 19.00, la Galeria Romană (Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, sector 1, București, Piața Romană), va avea loc vernisajul expoziției ”PRO NOMOS” a artistului Christian Paraschiv. Expoziția poate fi vizitată în perioada 5 februarie – 5 martie 2019. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Expoziția PRO NOMOS este o expoziție în oglindă față de cea deschisă la Galeria Oudin din Paris, în curs până în luna martie 2019, în cadrul sezonului Franța – România 2019.
În expoziția de la București vor fi prezentate câteva serii fundamentale ale artistului, reprezentative pentru întreaga sa operă: Strunga, Rana, Negrul este culoarea limbajului, precum și o piesă unică realizată din piele de cultură ce folosește ADN-ul artistului. Vor fi  prezente însă și câteva exponate surpriză.

Christian Paraschiv a revoluționat arta experimentală românească, urmând estetica postmodernismului internațional. El a creat lucrări radicale și inovatoare, utilizând propriul corp și propriul ADN în instalații, pictură, sculptură, proiecte multimedia și cărți de artist. Activitatea sa artistică a fost condamnată de regimul comunist de la
București, începând cu anul 1986 acesta trăind la Paris.

Partenerii evenimentului : Catena pentru artă
Parteneri media: SensoTv, Evenimentul Zilei, Jurnalul Bucureștiului,
IntellNews, Agenția de Carte, Modernism

 

Număr de vizualizări :749


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro