Expoziția de pictură „În artă prin diversitate” a artistului plastic Valeriu Jabinschi

ian. 15th, 2019 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău organizează, pentru a marca Ziua Culturii Naționale, Expoziția de pictură „În artă prin diversitate” a artistului plastic Valeriu Jabinschi. Vernisajul expoziţiei va avea loc pe data de 17 ianuarie 2019, ora 16.00, la Galeria Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici” din Chişinău.

Proiectul de promovare a artelor plastice românești, a fost lansat de ICR Chișinău, în colaborare cu Filarmonica Națională în anul 2016, când au fost realizate expozițiile tânărului sculptor ieșean Vlad Babcinețchi și cea a pictorului Anatol Lazarev. De asemenea, Pe parcursul anului 2017 au fost organizate 5 expoziţii de pictură ale artistilor plasici: Florentin Leancă, Anatol Danilișin, Eleonora Romanescu, Elvira Voloșin-Cemortan şi Sergiu Galben. În 2018, a fost vernisată expoziţia tinerilor artişti plastici Radu Negru şi Victor Frimu, Dumitru Balica și Pavel Obreja, a pictorului Ion Jabinschi și a pictorilor participanți la Simpozionul Butuceni 2018Colinele nemuririi.

Expoziția urmează să conțină 30 de lucrări (acuarelă, desen, ulei).

Număr de vizualizări :736


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro