Expoziția artistului plastic Vasile Rață, la Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova

ian. 14th, 2019 | By | Category: Postcard

Miercuri, 16 ianuarie 2019, ora 16.00, ICR Chisinău, în colaborare cu Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova, organizează, în incinta muzeului, vernisajul expoziției artistului plastic Vasile Rață. Evenimentul marchează Ziua Culturii Naționale și preluarea, începând cu 1 ianuarie 2019, a  președinției Consiliului UE de către România, la 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană.

Vasile Rață este un umanist al timpurilor noastre, este un elocvent homo universalis, care vrea să înțeleagă și să exprime tot ceea ce descoperă în comportamentul semenilor săi.  Parcursul artistic al creatorului este punctat de expoziții personale și participări la expoziții și rezidențe internaționale cum ar fi: Academia de Arte Brera, Italia, Museum of Young Art Viena (MOYA), Muzeul de artă Modernă din Belgrad, Muzeul Chosun Ilbo de la Seoul, Coreea și altele.

În cadrul vernisajului va fi lansat un album dedicat creației artistice de până acum a pictorului Vasile Rață.

Durata expoziției: 16 ianuarie 2019 – 15 februarie 2019

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chișinău, Radio Datina

 

Număr de vizualizări :536


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro