Editura Universității din București- nou an, nouă lansare

ian. 22nd, 2019 | By | Category: Postcard

Începutul anului 2019 a adus o primă lansare a unui volum publicat la Editura Universității din București. Pe data de 17 ianuarie 2019, a avut loc lansarea lucrării ”Discursul parlamentar românesc (1866-1938). O perspectivă pragma-retorică” (coordonator Liliana Ionescu-Ruxăndoiu, în colaborare cu Mihaela-Viorica Constantinescu), volum ale cărui studii, rezultatul colaborării între lingviști, istorici și specialiști în domeniul științelor politice, aduc în peisajul cercetării româneşti analiza discursului parlamentar, încercând să surprindă evoluția procesului de configurare a unei identități a parlamentarismului în România.

Evenimentul s-a desfășurat la Departamentul de Lingvistică al Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti, în cadrul tradiţionalelor ,,întruniri de joi”. Au luat cuvântul Liliana Ionescu-Ruxăndoiu (Facultatea de Litere), Daniela Rovența Frumușani (Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării), Silvia Marton (Facultatea de Științe Politice), Irina Ionescu, Andra Vasilescu, Eugen Istodor (Facultatea de Litere), Alexandru Calmâcu (directorul Editurii Universității din București), moderator fiind Emil Ionescu (decanul Facultății de Litere).

 

 

Număr de vizualizări :743


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro