Marți, 29 ianuarie 2019, la ora 17.00, la Biblioteca Națională a României, va avea loc evenimentul cultural ”Drumul poveștilor. Pe urmele marilor povestitori români”.
”Vor fi alături de noi criticul Alex Ștefănescu, prof. univ. dr. Nicolae Constantinescu și realizatorul radio Adriana Ene.
Evocări: Petre Ispirescu, Mihai Eminescu, Ioan Slavici și I.L. Caragiale, personalități ale culturii române care ne-au lăsat moștenire o mulțime de basme frumoase.
Cu acest prilej, vom face și o prezentare a volumului ”Portrete ale marilor povestitori români”, apărut la Editura Zorio, semnat de mine și de Mihaela Hură.
Va fi începutul unui drum prin care ne propunem să îi aducem mai aproape de copii pe autorii sau culegătorii români de basme și povești.
Partener media: Radio Trinitas”, anunță scriitorul Petre Crăciun, inițiatorul proiectului.
Toate informațiile despre proiect se regăsesc pe pagina de Facebook ”Drumul poveștilor. Pe urmele marilor povestitori”: www.facebook.com/Drumul-pove%C8%99tilor-Pe-urmele-marilor-povestitori-2398568050215253/
**
Petre Crăciun, inițiatorul proiectului, este laureat al Premiului Uniunii Scriitorilor din România la secțiunea carte pentru copii, în 2016, conduce revista ”Regatul Cuvintelor” și este președintele juriului național al Concursului Tinere Condeie, organizat de Ministerul Educației Naționale. A înființat, de peste cinci ani, portalul Literatură Copii. A inițiat nenumărate activități pentru copiii din România sau din Republica Moldova, Italia, Danemarca, Serbia.
Din 2018 a inițiat, în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, proiectul ”Lecturile Regatul Cuvintelor”. În cadrul acestui proiect a reușit, în ziua de 26 noiembrie 2018, să organizeze o întâlnire istorică, ”Lecturi basarabene pentru copii”, la care au participat Ana Blandiana și patru importanți scriitori de peste Prut, printre care și președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu.
Tot în 2018 a demarat proiectul ”Povestea de vineri cu Petre Crăciun. 50 de povești în lectura autorului”, un proiect unic în România și poate chiar în lume, prin care un autor de basme își citește propriile creații. Proiectul a fost deja preluat de patru biblioteci din România și Republica Moldova.