Conferința ”Valorile culturale naţionale – reper în activitatea didactică”, la MNLR

ian. 14th, 2019 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, ora 10.00, în Sala Perpessicius a MNLR (Str. Nicolae Crețulescu 8), Asociația Învățătorilor Teleormăneni în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române și Asociația Învățătorilor Vrânceni organizează conferința cu tema: ”Valorile  culturale  naţionale – reper în activitatea  didactică”, eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Vor conferenția conf. univ. dr. Ioan Cristescu, director general al MNLR, și acad. Eugen Simion, președintele Fundației Naționale pentru Știință și Artă, în prezența a peste 90 cadre didactice din învățământul primar și gimnazial din județele Teleorman și Vrancea. Evenimentul este un omagiu adus tuturor celor care activează în domeniul didactic și dau dovadă de implicare și responsabilitate în promovarea limbii, literaturii și culturii române.

Proiectul, inițiat de prof. Camelia Râcu, președintele Asociației Învățătorilor Teleormăneni, și concretizat într-o excursie tematică, vizite de lucru și organizarea unei mese rotunde, aduce un plus participanților în palmaresul formării lor profesionale. Vizita de studiu și schimbul de experiență asigură un spațiu propice dialogului și învățării reciproce pe teme de interes comun şi priorităţi la nivel naţional, contribuind la împărtășirea de practici şi idei inovatoare, promovând calitatea şi transparenţa sistemului educaţional şi de formare din instituțiile participante.

Obiectivele urmărite în cadrul conferinței:

  • Sprijinirea politicii dezvoltării și cooperării la nivel național în ceea ce privește învățarea pe tot parcursul vieții;
  • Promovarea modelelor literare și culturale naționale;
  • Susținerea dezvoltării unor conținuturi, pedagogii și practici în învățarea pe tot parcursul vieții bazate pe modele, schimb de bune practici, vizită de lucru, excursie tematică;
  • Transpunerea informațiilor și cunoștințelor dobândite de către cadrele didactice în formarea personalităţii elevilor prin valorificarea elementelor specifice ale culturii naţionale.

Parteneri media: AGERPRES, Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, AgențiadeCarte.ro, publicația on-line Iqool.

Număr de vizualizări :670


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro