Concert Koszika & The HotShots. Seară eclectică, la Biblioteca ASTRA

ian. 17th, 2019 | By | Category: Eveniment

Stagiunea ICon Arts revine în acest sezon la Biblioteca ASTRA printr-un concert electrizant susținut de Koszika & The HotShots. Luni, 21 ianuarie 2019, de la ora 19:00 publicul este invitat să înceapă anul prin bună dispoziție, ritmuri dinamice de funk, disco și armonii de jazz cu influențe folclorice multi-etnice, în concertul susținut de una dintre cele mai apreciate formații din Transilvania pentru concertele sale live. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Intrarea va fi liberă, prin rezervare la adresa bjastra2@gmail.com (în limita locurilor disponibile). Evenimentul va avea loc la Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA, renumită pentru acustica sa (Str. George Barițiu nr. 5, Corp A, Et. 2).

Trupa Koszika & The HotShots s-a format în 2011 în jurul solistei Koszika, şi de atunci continuă neîncetat să coloreze paleta muzicală din Transilvania. Muzica lor eclectică cuprinde ritmuri funk si disco, armonii jazz cu elemente de drum and bass și influențe folclorice multi-etnice.

Piesele lor proprii și reinterpretările a câtorva melodii celebre redau gusturile variate ale membrilor trupei: Asztalos Zsolt – tobe, Éltes Áron – saxofon, Cristina László – pian, synth și backing vocals, Koszorus Krisztina Koszika – voce, Szász Csaba – chitară și Zonda Attila – bas. Împreună au câștigat numeroase premii, iar solista lor este triplă laureată la concursuri consacrate de jazz. Trupa se savurează cel mai bine LIVE! – spun cei care au participat în nenumărate rânduri la concertele Koszika & The HotShots.

În același spirit al concertelor cu care publicul a fost obișnuit în cadrul acestei Stagiuni, care iată că împlinește un an de la lansare, evenimentul propus se înscrie tot în sloganul „Artele noi întâlnesc tradițiile vechi” prin numeroasele trimiteri postmoderne din repertoriul trupei, reinterpretări ale pieselor mai vechi, întrețesute creativ de varii motive folclorice.

Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri bio oferite de Senator Wine, partenerii evenimentului.

 

Expoziție specială cu viniluri și discuri de colecție jazz, funk, soul

Stilul eclectic abordat de trupa Koszika & the HotShots a reprezentat o provocare frumoasă și pentru reprezentanții Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu care au dorit să expună într-o mini-expoziție materiale ilustrative pentru mai multe stiluri muzicale, din mai multe perioade. Regăsim, astfel, expuse în vitrine, o parte din documentele audio-vizuale ale Compartimentului ARTE. Iubitorii de muzică bună au prilejul să admire discuri de vinil, DVD-uri sau CD-uri reprezentative pentru diverse genuri muzicale care continuă să influențeze muzicienii de azi.

Între marii artiști și muzicieni care apar pe materialele expuse regăsim: James Brown, pionier al muzicii soul & funk, Kool and the Gang, grup muzical al anilor ’60-’70, reprezentativ pentru stilurile jazz, R&B, funk și soul, Marvin Gaye, compozitor și cântăreț american, cu o vastă contribuiție mai ales în genurile muzicale rhythm&blues și neo-soul. În egală măsură, în expoziția de documente aparținând Bibliotecii ASTRA, sunt incluse și mari voci feminine, autohtone sau internaționale, care au făcut istorie în jazz, blues sau soul, precum Aura Urziceanu, Sade sau Amy Winehouse.

Documentele expuse, dar și multe alte materiale imprimate și audiovizuale cuprinzand informații din sfera tuturor artelor, nu doar cea a muzicii, se pot consulta și imprumuta de la Compartimentul ARTE al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

 

Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, eveniment parte din programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR și dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care artiștii găsesc oportunități reale de afirmare aici, acasă, pe scenele din România.

Parteneri culturali: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, Exces Music, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Senator Wines. Parteneri media: EnjoyTV România, Radio România Cultural, Tribuna, Capital Cultural, Ora de Sibiu, Agenția de Carte, Mesagerul de Sibiu, România Pozitivă.

 

Număr de vizualizări :722


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro