Ziua Teatrului de Comedie

dec. 22nd, 2018 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 5 ianuarie 2019, ora 19.00, Teatrul de Comedie sărbătorește 58 de ani de la înființare, în foaierul Sălii Radu Beligan. Aniversarea va fi marcată printr-un omagiu adus actorilor Virginia Mirea și Vladimir Găitan, artiști care au contribuit constant la notorietatea acestui teatru. În cadrul evenimentului vor fi prezentate în premieră două filme documentare dedicate lor, iar seara se va încheia cu un concert extraordinar susținut de marele violonist român, Alexandru Tomescu, în prezent deținătorul celebrului instrument Stradivarius Elder- Voicu. Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

La 5 ianuarie 1961, odată cu premiera spectacolului ”Celebrul 702” de Alexandru Mirodan, în regia lui Moni Ghelerter, se năștea Teatrul de Comedie. Aflat în clădirea mai vechiului teatru Alhambra-Excelsior, Teatrul de Comedie, sub directoratele lui Radu Beligan, Lucian Giurchescu, Valentin Plătăreanu, Silviu Stănculescu, Vladimir Găitan, Dan Vasiliu și George Mihăiță, a cunoscut ani de glorie, atât pe plan național, cât și internațional, distingându-se prin curaj, inovație și calitate.

 

Număr de vizualizări :1399


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro