S-au strâns 15.000 de euro la spectacolul caritabil Christmas Dance Gala 2018

dec. 19th, 2018 | By | Category: Postcard

La spectacolul caritabil Christmas Dance Gala 2018, care a avut loc luni seară la Opera Națională București, s -au strâns aproape 15.000 de euro din încasări Banii vor ajunge la familia Rebecăi Cojocariu, fetița de 5 ani care se luptă pentru supraviețuire cu o boală rară, Boala Batten, pentru care medicii nu au găsit încă leac. Sala a fost plină, iar la final spectatorii i-au aplaudat în picioare pe tinerii dansatori de la Conservatorio International de Ballet e Danca Annarella Sanchez din Portugalia și pe colegii lor din România, de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, Casa de Balet, Dance Planet și La Sylphide Ballet School, care și-au demonstrat din plin talentul. Evenimentul caritabil Christmas Dance Gala a fost organizat de Asociația „Sută la sută românesc”.

 

Spectacolul a debutat cu un recital sensibil al corului de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din București. Pe scena Operei Naționale București au dansat apoi elevi ai unor școli private din București și ai Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”. Au fost momente pline de emoție, în care tinerii balerini români au reușit să ofere mostre de talent dublat cu multă muncă. Prima parte s-a încheiat cu evoluția excepțională a prim soliștilor ONB Mihaela Soare și Robert Enache.

 

După pauză a fost momentul magic al elevilor de la celebra școală de balet din Leiria, fondată de Annarella Sanchez, care au strălucit intens pe scenă, smulgând aplauze după fiecare dans. Antonio Casalinho a demonstrat de ce, la doar 16 ani, este considerat noua stea a baletului mondial. Alături de el, Margerita Fernandez, Laura Viola, Francisco Gomez și alți colegi de la Conservatorio International de Ballet e Danca Annarella Sanchez.

 

Spectacolul a fost dedicat cauzei micuței Rebeca Cojocariu, fetița de cinci ani care suferă de teribila Boală Batten, o boală genetică degenerativă rară. Simptomele bolii devin vizibile la vârsta de 2-3 ani, starea sănătății copiilor se degradează ireversibil începând cu vârsta de 4-5 ani, iar între 8-12 ani survine decesul. Confruntați cu această situație teribilă, părinții Rebecăi au renunțat la tot și s-au mutat în Germania, pentru a avea acces la un tratament care încetinește efectele bolii. Ei speră să câștige timp astfel încât știința să descopere un leac miraculos.

 

Suntem recunoscători și le mulțumim din suflet celor care au participat la acest eveniment. Pentru noi, mai importantă decât donațiile este conștientizarea și tot ajutorul pentru ca tratamentul Brineura să fie decontat și în România. Banii donați sunt folosiți în terapiile de recuperare, pe care Rebeca le face atât în țară cât și în Germania. Ne este dor să ne întoarcem acasă și vrem să continuăm aici lupta pentru recuperarea Rebecăi. Oricum, anul acesta vom face bradul de Crăciun la noi acasă, în România”, a declarat Adnana Cojocariu, mama Rebecăi.

 

Academia de Dans și Balet Annarella Sanchez este o instituție-fanion a vieții culturale din Portugalia, fondată în urmă cu 20 de ani, de artista cubaneză Annarella Sanchez. Academia are 160 de elevi, majoritatea din afara Portugaliei, cei mai mulți provenind din Spania, Australia, Paraguay, Argentina, SUA, Franța, Brazilia și România. Ei sunt pregătiți după metode de succes folosite în școli de dans din Cuba și se bucură, an de an, de recunoaștere internațională deplină la toate aparițiile pe scenă.

 

Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din București își are începuturile în Școala de balet fondată de artista Floria Capsali, după înființarea Operei Române București (1921). Tradiția îndelungată a însemnat și un lung șir de performanțe și rezultate remarcabile. Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” a obținut de două ori certificatul Școală Europeană (2010 și 2013).

 

Evenimentul caritabil Christmas Dance Gala a fost organizat de Asociația „Sută la sută românesc”, cu sprijin de la Opera Națională București, Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, Conservatorio International de Ballet e Danca Annarella Sanchez, Coca-Cola, DHM Company. Partener media: Agerpres. Partener de comunicare: PiArt Vision.

 

Număr de vizualizări :968


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro