spot_img

Premiile Creativității Arcub- UNATC 2018, ediția a VI-a

Vineri, 14 decembrie 2018, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” în parteneriat cu ARCUB a acordat titlul de LAUREAT AL SPERANȚEI ACADEMICE, studenților/masteranzilor/doctoranzilor din universitățile bucureștene care au demonstrat că sunt creativi și inovatori în domeniul științelor umaniste și în cel al științelor exacte.

Premianți:

Bogdan Ioan Guiu (Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București)

Eduard Andrei Simion (Universitatea Națională de Arte din București)

Andreea Luminița Dedulescu (Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București)

Bianca Maria Alecu (Universitatea din București)

Iulia Alexandra Neacșu (Universitatea Hyperion București)

Ioan-Alexandru Mirea (Universitatea de Meidicină și Farmacie „Carol Davila” București)

Andrei Petrache (Universitatea Națională de Muzică din București)

Oana-Maria (Manta) Bălaș (Universitatea Politehnică)

Oana Oprea (Școala Națională de Științe Politice și Administrative)

Cristian Lucian Ginghină (Universitatea Tehnică de Construcții București)

Ilinca-Anamaria Prisăcariu (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” – Facultatea de Teatru)

Loránd Gábor (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” – Facultatea de Film)

                                          

***

                                                                                                           

PREMIILE CREATIVITĂȚII ARCUB – UNATC 2018, ediția a VI-a

14 decembrie

Laureați ai speranței academice

 

BOGDAN-IOAN GUIU de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Este arhitect și doctorand  în cadrul Școlii Doctorale de Arhitectură. Tema pe care o cercetează se numște „Nevoia de repere în arhitectura orașului”.

EDUARD-ANDREI SIMION – student în anul 2 Master, Universitatea Națională de Arte, Departamentul de Pictură. Este considerat de mentorii săi un pictor autentic, care știe să îmbine cu măsură cunoștințele teoretice, tehnica și limbajul picturii.

ANDREEA LUMINIȚA DEDULESCU – a obținut 10 pe linie la ciclul Master Geomatică pentru ingineria mediului de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. Este și asistent cercetător în cadrul Agenției Spațiale Române. Pasiunea ei pentru cercetare a demonstrat-o inițial, în lucrarea de diplomă despre monitorizarea patrimoniului cultural cu ajutorul informațiilor furnizate de satelitul Sentinel-1.

BIANCA MARIA ALECU – studentă la Facultatea de Litere, Universitatea din București. A primit premii multiple la competiții științifice universitare literare și de traduceri. Și-a făcut recunoscută creativitatea în studii literare, pragmatică, traductologie și studii culturale.

IULIA-ALEXANDRA NEACȘU – A absolvit în acest an, Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte. Este actriță și preferă cinematografia. A avut roluri în seriale naționale, internaționale, dar și în scurt și lung-metraje. Este membru co-fondator al Teatrului Nou. A publicat și prima ei carte de poeme.

IOAN-ALEXANDRU MIREA – student în anul 6 la Facultatea de Medicină Genrală, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. În paralel cu studiile, este și organizator științific al Societății Studenților în Medicină din București. Se implică și în proiecte umanitare și artistice.  Pentru colegii săi de la medicină, coordonează proiecte care acoperă domenii precum pictura, teatrul, literatura, istoria, folosofia, religia și chiar divertismentul prin karaoke și stand-up comedy.

ANDREI PETRACHE – student în anul 2 la Universitatea Națională de Muzică din București, secția de Compoziție clasică. Scrie muzică pentru pian, muzică de cameră, muzică pentru cor și improvizează jazz. Se spune despre el că scrie „opus după opus cu rapiditate”.

OANA-MARIA BĂLAȘ – doctorand la Universitatea Politehnică București, Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice. Tema ei de cercetare se centrează pe o problematică de actualitate: zgomotul produs de valurile din interiorul rezervorului de carburant din autovehicule, supranumit și fenomenul „slosh noise”.

CRISTIAN LUCIAN GINGHINĂ – este masterand la Universitatea Tehnică de Construcții București, secția Proiectarea Constructiilor Civile si Industriale in Zone Seismice. Se pregătește pentru a profesa ca inginer constructor. Coordonează echipa „EERI UTCB Seismic Design Team” care a ajuns anul trecut în Los Angeles, la un concurs de specialitate organizat de Earthquake Engineering Research Institute.

OANA OPREA – studentă în anul 3 la Școala de Științe Politice și Administrative, Facultatea de Comunicare și Relații Publice. Este pasionată de Advertising și Comunicare. Are un portofoliu în curs de dezvoltare, apreciat deja directorii de creație ai marilor Agenții de publicitate din organizația ADC România.

ILINCA ANAMARIA PRISĂCARIU – Studentă în anul I la masterul de Scriere Dramatică din cadrul UNATC. Regizoare a spectacolului de absolvire „Absinth” de Magda Fertacz care a câștigat premiile pentru cea mai bună regie, cea mai bună scenografie, cea mai bună interpretare feminină și masculină în cadrul Galei Absolvenților UNATC 2018.  De asemenea, spectacolul a fost invitat la mai multe festivaluri din România.

LORÁND GÁBOR – Este student al programului de studii universitare de masterat Regie de film, în anul II. Filmul „Aterizare de urgență“ realizat în anul III de studii universitare de Licență de către Lorand Gabor a fost selectat în festivaluri naționale și internaționale, obținând mai multe premii. De curând, filmul „Cum înalți un zmeu?“ realizat în 2018, în cadrul anul I de studii universitare de masterat, a participat în competiția internațională a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit ediția 22, obținând Premiul de regie „Cristian Nemescu“.

 

Universități participante:

 

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Naţională de Muzică din București, Universitatea Națională de Arte București, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Hyperion din București, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București, Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară București.

 

Număr de vizualizări :841

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508